26 / 04 / 2024

Turizm devi halka arz edildi!

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.



Şirketin halka arz süreci Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayı ile başlamış oldu. Halka arz öncesinde ödenmiş sermayesi 220 milyon lira olan şirketin payları, hisse başına 9,10 TL'den halka arz edildi.

Halka arz işlemi, İnfo Yatırım aracılığıyla ve borsada satış yöntemiyle gerçekleşti. Satışa sunulacak pay miktarı 49 milyon 500 bin adet olacak ve 24 milyon 750 bin adet pay ortak satışı, 24 milyon 750 milyon adet pay ise sermaye artırımı suretiyle halka arz edildi.

Platform Turizm'in halka arz kodu #PLTUR, şirketin paylarının işlem göreceği pazar ise BİST Yıldız Pazar olarak belirlendi.

Sanayi, liman işletmeciliği, medya, lojistik ve inşaat gibi birçok sektörde faaliyet gösteren Albayrak Grubu, 2012 yılındaki Tümosan Motor ve Traktör, 2018 yılındaki Trabzon Liman İşletmeciliği'nin ardından Platform Turizm ile üçüncü halka arzını gerçekleştirecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön