25 / 04 / 2024

Turizm yatırımcılarına yapılan arazi tahsisleri TBMM'de!

Turizm yatırımcılarına yapılan arazi tahsisleri TBMM'de!

Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsisleri ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağı konusu meclis gündemine taşındı..



Turizm yatırımcılarına yapılan arazi tahsisleri TBMM de!


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsislerine ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kuyucuoğlu sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.


Kuyucuoğlu önergesinde "Kamu arazilerinin turizmi yatırımlarını artırmak ve geliştirmek amacıyla yerli ve yabancı girişimlere Bakanlığınız aracılığıyla arazş tahsisleri yapılmaktadır. Bu tahsislerin amacına ulaşıp ulaşmadığı ve ne kadar yatırım yapıldığı ve yabancı yatırımcı sayısı ülkemiz turizminin can çekiştiği şu günlerde merak edilen hususlar arasındadır. Diğer bir önemli konu ise, turist sayımız gittikçe düşerken, turizm gelirlerimizde de her yıl ciddi azalmalar yaşanmaktadır. 2017 yılının ilk iki ayında Türkiye'ye gelen turist sayısında geçen yılın ilk iki ayına göre yüzde 8,1 oranında azalma olmuştur. Bu oranın yaz aylarında daha da artacağı ortadadır." şeklinde açıklamalarda bulunarak 8 soru hazırladı.


Kuyucuoğlu'nun soruları

1- AKP iktidarları döneminde yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsisi ne kadardır?


2- Bu tahsislerin kaçı yerli, kaçı yabancı yatırımcılara yapılmıştır?


3- Yapılan bu tahsislerde yatırımların gerçekleşme oranı nedir?


4- Tahsis yapılırken ne gibi kriterler uygulanmakta, herhangi bir kayırmacılığa yer verilmekte midir?


5- Yatırımcılara tahsisi yapılıp, tapuları verilen ve yıllardır turizme açılmayan Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesini ne zaman açmayı planlıyorsunuz?


6- Her geçen gün kötüye giden Türk turizmi ile ilgili bakanlığınızca ne gibi önlemler alınmaktadır?


7- Turist sayımızdaki ve turizm gelirlerimizdeki bu hızlı düşüşü nasıl açıklıyorsunuz?


8- Bu turizm sezonunda yerli turizmin canlandırılmasına yönelik adımlar atılacak mıdır?





Geri Dön