16 / 04 / 2024

Turizmcilere dikkat çeken tavsiye: Yatırımlarınızı Karadeniz'e yapın!

Turizmcilere dikkat çeken tavsiye: Yatırımlarınızı Karadeniz'e yapın!

İklim değişikliğiyle birlikte turizm yatırımlarının da yönü değişecek. Peki turizm sektöründe neler olacak? İşte uzmanından dikkat çeken açıklamalar...



TBMM İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu’na bir sunum gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, iklimde yaşanacak değişikliklerin turizme etkilerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Prof. Dr. Levent Kurnaz, “Biz turizmi geçmiş yüzyılın düşünceleriyle değerlendiriyoruz. Mesela yazın çok sıcak olduğunda turist ülkemize gelir ve kumsalda yatar. Bu düşünceler yavaş yavaş değişmek zorunda çünkü iklim değişiyor” diye konuştu.

Turizmcilere dikkat çeken tavsiye: Yatırımlarınızı Karadeniz e yapın!

“Türkiye’de öyle zamanlar olacak ki sıcaklık ve nemden dolayı güneşe çıkamayacağız” vurgusunda bulunan Leve Kurnaz, “Hatta bu yüzyılın sonunda Antalya’da neredeyse ölümcül derecede sıcaklar görülecek. Aynı şekilde İzmir, Marmaris,  Adana  ve Alanya’da da bu ölümcül sıcaklıklar görülecek. Şu an çocuklarımızı dışarıya bırakıyoruz. Haziran ayının sonundan Eylül’ün başına kadar çocuklar sokaklarda serbestçe oyun oynuyor. Ancak ileride o çocukları klimalı alanlarda tutmak zorunda kalacağız. Dolayısıyla bütün yaşam stillerimizi iklim değişikliğine göre ayarlamamız zorundayız” açıklamasında bulundu. 

Alışkanlıklarımızda da değişiklikler yapmamız gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kurnaz, şu değerlendirmeleri yaptı:

Turizmcilere dikkat çeken tavsiye: Yatırımlarınızı Karadeniz e yapın!

“Bundan 80 sene sonra İstanbul’da yaşayanlar yaz turizm için Antalya,  İzmir  ve Bodrum’a gidemeyecek ve insanlar denize aralık ayından girmeye başlayacak. Biz yaz aylarında turizm yapmaya devam etmek istiyorsak yayla turizme yönelmemiz gerekir. Artık tatil yapmaya aralık ayından Antalya’ya haziran ayında Erzurum’a gideceğiz. Çünkü Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Antalya’da yaşamak imkansız olacak. Şu an için bizler soğuktan kaçıyoruz, ancak ileride sıcaktan kaçacağız. Bundan sonra yazın kumsal turizm olmayacak. Şimdiden turizmcilere Karadeniz’e yatırım yapmasını öneriyorum” şeklinde konuştu.

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!


Geri Dön