23 / 04 / 2024

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı boru hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralinde çalışmaların tekrar başlaması için siyasi karar alındığını söyledi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rus haber ajanslarında yer alan açıklamalarına göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9 Ağustos'ta yapacakları görüşmenin Türk Akımı projesi için "nihai ivmeyi vereceğini" ifade etti.




Yeni Şafak



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rusya ile ekonomik ilişkileri düzeltecek adımlar dün Moskova’da Şimşek ve Zeybekci’nin katıldığı toplantıyla atıldı. Vizesiz seyahat, Akkuyu ve Türk Akımı’nın yanı sıra ortak yatırım fonu oluşturulması yönündeki müzakereler yeniden başladı.


Uçak krizinin ardından Rusya ile ekonomik ilişkileri yeniden canlandıracak adım dün Moskova’da atıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dün Moskova’da Rus bakanlarla Türkiye’yi uçuracak dev projeleri masaya yatırdı. Vizesiz seyahatin de yeniden ele alındığı toplantıda, Akkuyu Nükleer Santrali ve Türk Akımı projelerinin yanı sıra ortak yatırım fonu oluşturulması yönündeki müzakerelerin yeniden başlatılması yönünde de adım atıldı. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada “Rusya Federasyonu sadece önemli bir komşumuz değildir. Önemli ve stratejik bir ortağımızdır. Talihsiz bir olay nedeni ile ilişkilerimizde bir sekteye uğrama oldu. Ama bugün sadece bunun ötesine taşımak için buradayız” dedi.


Arkady Dvorkocich, Akkuyu projesinin hayata geçirilmesini de ele aldıklarını, Türk Akımı konusunda da görüşmeler yapılmasını planladıklarını belirtti. Rusya Başbakanı Yardımcısı Arkady Dvorkocich, Rus ve Türk yetkililerin Akkuyu nükleer santral projesinin hayata geçirilmesini ele aldıklarını, Türk Akım doğalgaz boru hattı konusunda da gün içinde görüşmeler yapılmasının planlandığını söyledi. Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Alexei Ulyukayev ise Nihat Zeybekci ile yaptığı görüşmede, ortak yatırım fonu oluşturulması yönündeki müzakerelerin yeniden başlatılmasının gündemde olduğunu söyledi. Ulyukayev, “Türkiye ile ortak bir yatırım fonu oluşturulması olaslığı üzerinde çalışmalara bir yıl önce başlamıştık. Ancak bilinen nedenlerle durmuştu” diye konuştu.


Star


Geri Dön