26 / 04 / 2024

Türk baron Hakan Ayık'ın mülkleri satışa çıkacak!

Türk baron Hakan Ayık'ın mülkleri satışa çıkacak!

Birçok ülkede 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönetin Hakan Ayık için Avustralya mahkemesi gıyabi yargılama kararı aldı. Mahkeme 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek duruşmaya katılmasa da Ayık’ın el konulan mülklerinin satılmasına karar verildi.



Dünyanın sayılı uyuşturucu baronlarından olan 41 yaşındaki Hakan Ayık,  Avustralya mahkemesi gıyabi yargılama kararı aldı.  Hakkında uluslararası polis teşkilatı Interpol’ün de yakalama kararı verilen Ayık hakkında New South Wales (Yeni Güney Galler Eyaleti) Yüksek Mahkemesi dava açtı.

MÜLKLERİ SATILACAK

Hürriyet'te yer alan habere göre; mahkeme Ayık’ın suçtan elde ettiği belirlenen gelir için 3.851.046 dolarlık ceza verildi. Söz konusu borcun ödenmesi için Ayık’ın sahibi olduğu mülklerin bir kısmına el konuldu. Davanın duruşması 15 Nisan sabahı gerçekleşecek. Anılan davada Ayık’ın katılmaması durumunda gıyabında karar alınacak. Mahkeme, el konulan mülklerin bir kısmını satıp 4 milyon dolara yakın borcu tahsil edecek.

Anılan dava sonucunda Ayık’ın Avusturalya’da yaşayan Av. Sevil Özaras temsil edecek. Hakan Ayık'la ilgili eyalet polisinin arama kararı yer alıyor. Hakan Ayık, 2010'da Tayland'ın Bankok kentinden Avustralya'ya 174 kilo uyuşturucu eroin kaçırması nedeniyle hakkında yakalama kararı verildi.

SERBEST KALDI SIRRA KADEM BASTI

Hakan Ayık, 10 yıl önce Kıbrıs’ta yakalanmıştı ancak bir süre sona kefaletle serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılmasının ardında firar eden Ayık, en son Hindistan’da kurduğu uyuşturucu laboratuvarı ile adından söz ettirmişti. Ayık, sahibi olduğu lüks spor otomobillere ilgisi ile de yer alıyor.


Geri Dön