23 / 04 / 2024

Türk ev tekstili firmaları Almanya'ya çıkarma yapacak!

Türk ev tekstili firmaları Almanya'ya çıkarma yapacak!

Dünyanın en önemli ev tekstili fuarlarından olan Heimtextil Fuarı, 12-15 Ocak 2016 arasında Frankfurt’ta kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2015’te 159 firma ile fuara katılan Türkiye, 2016’da hem standı hem sayıyı artıracak.



Dünyanın en önemli ev tekstili fuarı olan ve Türkiye’nin yurtdışında en çok katılımcı firma ile temsil edildiği 2016 Heimtextil Fuarı bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Messe Frankfurt Tekstil Fuarları Başkanı Olaf Schmidt ve TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda bu yıl katılımcıları bekleyen yenilikler ve gelişmeler aktarıldı. Dört gün boyunca dünyanın dört bir yanından üreticileri, tasarımcıları, sektör profesyonellerini ve ziyaretçileri bir araya getirerek uluslararası bir platform görevi de görecek olan fuar aynı zamanda yılın ilk sektör fuarı olma unvanını da elinde tutuyor. Heimtextil fuarının en güçlü katılımcılarından biri olan Türkiye’yi önemsediklerini vurgulayan Schmidt, bu yıl Türk şirketlerinden yine yoğun katılım beklediklerini söyledi.


SEKTÖR RANDEVUSU


Schmidt “Türkiye, tekstil sektöründe, özellikle son yıllarda dünyanın önemli ülkelerinden biri olarak yerini sağlamlaştırıyor. Türk ev tekstili sektörü her yıl ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Her yıl çok sayıda Türk firmasını ağırlayan fuarımıza bu yıl geçen yıla oranla 4.500 metrekare daha fazla Türk firmasının katılımını bekliyoruz” diye konuştu. TETSİAD Başkanı Küçükçalık ise “Türk ev tekstili, yakaladığı 13 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 5.5 milyar dolarlık ihracatıyla güçlü bir sektör. Avrupa’da ihracat lideri olan Türkiye’nin dünya sıralamasındaki dördüncülük konumunu, ikinci sıraya yükseltebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Heimtextil fuarının sektöre yönelik önemine de değinen Küçükçalık “Heimtextil, uluslararası niteliği ile Türk ev tekstili için önemli bir pazar ve ciro fırsatı oluşturuyor. Türk ev tekstili üreticileri 70’li yılların başından itibaren, bu önemli etkinlikte yer aldılar. 2015 yılında 159 katılımcı ile fuarda yer aldıkl. Bu yıl fuara daha fazla firma ile katılacağız” dedi.


ULUSLARARASI ŞİRKETLER YERİNİ ALDI


Rössle & Wanner (röwa) 2004’ten sonra ilk defa yeniden Galleria 1’de yenilikçi tasarımları ve sürdürülebilir üretim yöntemleriyle üretilmiş ürünleriyle ziyaretçilere özel bir sergi sunacak. Mobilya ve dekorasyon alanında ürünlerini sergileyecek olan başlıca markalar, Enzo Degli, Luilor, TEXAO, Marzotto Lab, Ratti Spa, Pozzi Arturo (İtalya), Libeco-Lagae, Verbatex, Annabel Textiles (Belçika), Penelope (Türkiye). Bu yılın 4 trend teması: Koru (Protect), Güçlendir (Energise), Büyüt (Nourich) ve Zenginleştir (Enrich).


Star




Haber Gözlem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Zorlu Tekstil Grubu, dünyanın en büyük uluslararası ev tekstili fuarı Heimtextil’de 2016 yılında da yerini alarak, koleksiyonlarını fuar ziyaretçileriyle buluşturacak. Trendleri yansıtan yenilikçi ürünleriyle ev tekstili modasını belirleyen öncü marka TAÇ’ın Perde Koleksiyonu ve TAÇ İplik ürünlerinin yanı sıra, Zorlu Tekstil Grubu’nun bilinen en özgün, uluslararası markalarından biri olan Valeron’un 2016 Koleksiyonu fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. TAÇ Perde ve TAÇ İplik ürünleri 3.0 no.lu salon B44 no.lu stantta; Valeron 2016 Koleksiyonu ise 11.1 no.lu salon, stand C51’de yer alacak.


Milyonlarca eve giren TAÇ…


Türkiye’de ev tekstili sektörünün lider markasıkonumundaki TAÇ; güçlü tasarım ekibi ile ortaya çıkardığı özgün tasarımları, ürün çeşitliliği ve kalitesi ile büyük beğeni topluyor, yaygın satış noktaları ile yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da tercih ediliyor. Yılda iki kez sunulan yeni koleksiyonları ile tasarım alanında tüketicilerin taleplerinecevap veren TAÇ, Ar-Ge ve desen çalışmalarına büyük yatırımlar yaparak koleksiyonlarını uluslararası trendsetterlar ile işbirliği içerisinde yaratıyor.


Yenilikçi, şık ve zarif koleksiyonlarıyla Valeron…


2005 yılında ev tekstili dünyasına tanıtıldığı günden bu yana Valeron, farklı renk ve desen seçenekleri; yenilikçi ve sade koleksiyonlarıyla yaşam alanlarına özgün bir stil kazandırmaktadır. Şıklığıyla girdiği her ortamı değiştiren Valeron, ilk bakışta “kalite ve zarafeti” çağrıştıran seçkin bir tarza sahip… Kalitenin ve tasarım gücünün en son teknoloji ile buluşmasıyla üretilen Valeron, farklı tasarımları ile göz alıcı koleksiyonlar sunuyor. Nevresim takımlarından, bornoz ve havlu çeşitlerine; perdeden dekoratif ürünlere kadar oldukça zengin bir ürün yelpazesine sahip olan Valeron, her yeni sezonun trendlerinden aldığı izlenimler ve farklı tasarımcıların özel olarak tasarladığı ürünlerle oluşturulan özel koleksiyonlara imza atıyor. İlk olarak Avrupa tekstil pazarında adını duyuran Valeron, koleksiyonlarını dünya çapında, başta Avrupa olmak üzere 40’a yakın ülkede 200’ü aşkın noktada piyasaya sunuyor.



Gözlem Gazetesi


Geri Dön