24 / 04 / 2024

Türk inşaat şirketleri Rusya'ya 200 milyon dolarlık iş yaptı!

Türk inşaat şirketleri Rusya'ya 200 milyon dolarlık iş yaptı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin, Rusya'nın en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi. Putin Moskova'da ki bir yatırım konferansında konuştu.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin, Rusya'nın en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi. Moskova'da ki bir yatırım konferansında konuşan Putin "Terörle mücadele konusunda Türkiye'yle nasıl ilişki kuracağımızı anlamamız gerekiyor" dedi. Putin, Suriye konusundaki mevcut işbirliğinin yetersiz olduğunu sözlerine ekledi. Rus Lider "Terörle mücadele kulvarında aramızda daha yakın çalışmamız lazım. Bizim Suriye'de başlattığımız hava harekatından Türkiye'nin son derece tedirgin olduğunun farkındayız. Suriye'nin yanı sıra Türkiye'de Kürt faktörü de ciddi endişeler yaratıyor. Bugün ülkelerimizin askeri yetkilileri arasında bu hususlarda diyalog mevcut. Ancak bence bu diyaloğun siyasi düzeye de taşınması lazım" dedi. 


EKONOMİK İLİŞKİLER 

Özellikle inşaat sektöründe iki ülke arasında önemli yatırımların olduğunu söyleyen Putin "İnşaat sektöründe Türk şirketleri son yılda 12 milyar rublelik (200 milyon dolarlık) iş yaptı. Türkiye'den bize tarım ürünleri sevkiyatı artıyor. Biz Türkiye'ye ciddi miktarlarda enerji kaynakları satıyoruz" diye ekledi. 


ÇOK ŞEY KAYBEDER 

Ankara ile Moskova arasında tansiyon, Rusya'nın 30 Eylül'de Esad rejiminin davetiyle Suriye'ye hava operasyonu başlatmasıyla yükseldi. Rus savaş uçaklarının Türkiye'ye hava sahasını ihlal etmeleri ise ilişkileri daha gerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, ''Rusya bizi kaybederse çok şey kaybeder'2 açıklamasını yapmıştı.


A Gazete 


Geri Dön