19 / 04 / 2024

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, İMDER tarafından Çin'de hayata geçirilen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılım gösterdi.



Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) önderliğinde, Çin'de düzenlenen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılan Türk iş ve inşaat makineleri sektörünün temsilcileri, iş birliği fırsatlarıyla dönüştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İMDER'den yapılan açıklamaya göre, 2 yılda hayata geçirileb ve bu yıl 15'incisi gerçekleşen BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı, 4-7 Eylül'de Pekin Yeni Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapıldı. 31 ülkeden yaklaşık bin 300 katılımcı ve 76 ülkeden 151 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuar, İMDER'in kardeş kuruluşu Çin İş Makinaları Derneği (CCMA) ile devlet kurumları tarafından hayata geçirildi.

Dünyanın en büyük iş ve istif makinesi pazarı olan Çin'in, en büyük yerel iş makineleri fuarı olan BICES'te iş, inşaat ve madencilik makineleri sergilendi.

"ÇİN, TÜRK İŞ MAKİNELERİNİN ROTASINI ÇEVİRDİĞİ EN ÖNEMLİ PAZARLARDAN BİRİ"
Açıklamada görüşleri yer alan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, fuarın oldukça başarılı geçtiğini kaydetti. Özgen, şu ifadeleri kullandı:
"BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı, Türk markalarının uzun vadede Çin pazarında yer alması için önemli bir fırsat oldu. Türk firmaları ve ürünleri, fuar süresince ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Firmalarımız, yenilikçi ürünlerini ve teknolojilerini 76 ülkeden gelen ziyaretçilere tanıttı. Yeni iş birliklerinin kurulması adına pek çok ikili görüşme gerçekleştirildi. Özellikle fuar organizatörü ve aynı zamanda İMDER'in kardeş derneği olan CCMA'nın Distribütörler ve Kullanıcılar Alt Konseyi Yönetimi ile gerçekleştirilen toplantı, ilerleyen dönemlerde İMDER üyelerinin Çin'de distribütörlük anlaşması yapması adına verimli bir görüşme oldu."

Çin'in, Türk iş makineleri sektörünün rotasını çevirdiği en önemli hedef pazarlardan biri olduğunu sözlerine ekleyen Özgen, "İMDER yetkilileri ve üyeleri, fuar süresince hem Çin kamu kurumları hem de Çin'in en büyük müteahhitlik firmaları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Uzun vadede yapılabilecek iş birlikleri adına yapılan bu görüşmeler, Türk firmalarının Çin'deki bilinirliği açısından oldukça önemli bir başlangıç oldu. Önümüzdeki süreçte bu görüşmelerin devam etmesiyle Çin pazarında önemli yol alınacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Verilen bilgiye göre, Çin, dünya iş ve istif makineleri sektöründe büyüme oranı en yüksek pazar olduğu belirtiliyor. Çin iş makineleri sektörü, 2016-2017 yılında yüzde 45, 2018'de ise önceki yıla kıyasla yüzde 25 büyüme kaydetti. Bu yılı projeler yılı kabul edilen Çin hükümeti, 127 milyar dolar değerinde yeni demir yolu projesi, 35 milyar dolar değerinde 300 yeni belediye projesi ve 19 milyar dolar değerinde altyapı projesi hayata geçirileceğini açıkladı. Ülkede, yabancı şirketlerin karşılaştığı güçlüklerin ortadan kaldırılması amaçlanan yasa ise 1 Ocak 2020'de yürürlüğe girecek.


Geri Dön