25 / 04 / 2024

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.



Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk – Katar Koleji’ni kurmak için start verdi. 2021 yılının sonunda açılması hedeflenen kolejin danışmanlığını da Katarlı ve Türk yatırımcılarının karşılıklı yatırımlarında önemli görevler üstlenen Touba Trade şirketi gerçekleştiriyor.

Türk-Katar Koleji’nin Türkiye’deki okullarla öğrenci değişimi programları uygulayacağına değinen Antalya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezgin Koca, “Öğrenci ve aileleri için Türkiye’de özel programlar da hazırlanıyor. Öte yandan seyahat acentaları ve oteller ile özel anlaşmalar yapılacak. Kolej eğitimde yüksek kaliteyi hedeflerken öğrenci ve velilerine birçok imkân da sunacak” şeklinde konuştu.


‘Eğitim ve kültür köprüsü’

Touba Trade Yönetici Ortağı Mehmet Çelikay da “İki ülke arasında her sektörde artan işbirliğini eğitimde de yükseltmek istedik. Türk-Katar Koleji’yle eğitim ve kültür köprüsü kurulacak” dedi.


Yurt dışında deneyimli

Uluslar arası eğitim programları konusunda deneyimli olan Antalya Koleji, Dışişleri Bakanlığı’nın Yurtdışı Okulları Merkezi (ZfA), Goethe Enstitüsü, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ve Eğitim Bakanları Konferansı Pedagojik Değişim Servisi (PAD) ile ortaklaşa yaptığı bir girişim olan ve Geleceğin Ortakları (Schulen: Partner der Zukunft)” anlamı taşıyan PASCH Okulu olarak kabul ediliyor. Ayrıca kolej, Cambrdige Lisansı ile eğitim veriyor.


Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!


Geri Dön