28 / 03 / 2024

Türk mobilyası Arabistan yolcusu!

Türk mobilyası Arabistan yolcusu!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin yürüttüğü 'Mobilya Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi' çerçevesinde, Suudi Arabistan'a ihracat konuşunda ilk adım Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda atıldı...




Türk mobilya sektörü, Türkiye'nin toplam ihracatındaki payını artırmak adına İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği önderliğindeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen 'Sektörel Ticaret Heyeti' ile, 'Mobilya Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi' çerçevesinde, bu ülkeye ihracatla ilgili ilk adım atılmış oldu. Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği ve İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever liderliğindeki heyete, 12 üye firma temsilcisi ile bakanlık yetkilileri katıldı. Etkinliğin birinci gününde, MOBITEX 2013 Fuar'ında Türk firmaları için tahsis edilen alanda, küme koordinatörlüğünce daha önceden organize edilen geniş katılımlı B2B toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılar esnasında firmalar, kendi üretim alanlarına göre ilişkilendirilen satın almacılarla görüşmeler yaptı.


İmza aşamasına gelindi


Gerçekleştirilen B2B toplantıları sonrasında, katılımcı firmalar başta görüşmeler esnasında bağlantı kurdukları firmalar olmak üzere Riyad'da bulunan diğer mobilya mağazalarına da ziyaretlerde bulundular. B2B toplantıları ve mağaza ziyaretleri sonucunda bazı firmalar iş sözleşmeleri imzaladı, bazı firmalar ise sözleşme imzalama yolunda önemli adımlar attı.


Ağaç ve orman ürünleri ihracatı hız kesmiyor


İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, ağaç ve orman ürünleri ihracatıyla ilgili, "Ağaç ve orman ürünleri ihracatı Ağustos'ta, bir yıl öncesine göre yüzde 5,7 arttı ve 331 milyon 628 bin dolara ulaştı. Bu dönemde en fazla ihracat 52 milyon 396 bin dolarla Irak'a gerçekleştirildi. Bu ülkeyi 33 milyon 741 bin dolarla Azerbaycan, 26 milyon 806 bin dolarla İran, 15 milyon 656 bin dolarla Libya ve 13 milyon 628 bin dolarla Birleşik Krallık izledi. Sektörde ocak-ağustos dönemindeki ihracat 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 12,6 artarak 2 milyar 803 milyon 26 bin dolara çıktı"dedi.


Sabah


Geri Dön