24 / 04 / 2024

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...



Türkiye ile İsveç arasındaki ticari ilişkilerin Türkiye’nin ekonomik ve sosyal yaşamına sunduğu katkıları ele alan “İsveçli Firmaların Türkiye’de Yarattıkları Değer” raporu duyuruldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, raporun tanıtım toplantısında konuşan İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, araştırma için 50 şirketin incelendiğini ifade ederek, araştırmaya katılan İsveçli şirketlerin, 2014-2018 yıllarını kapsayan 5 yıllık periyotta Türkiye’nin gayri safi katma değerine 47,3 milyar TL’lik katkıda bulunduğunu bildirdi. 

Erkocevic, 2019 yılı sonunda bu katkının şirket başına ortalama 252 milyon TL olarak gerçekleştiğini, yıllık toplam değerin de 12,6 milyar TL’ye ulaştığını ve İsveçli şirketlerin, Türkiye’deki faaliyetlerinde global sürdürülebilirlik hedeflerine uygun olarak hareket ettiğini belirtti.

İsveç olarak, altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerinin öncelikli olarak çekmek istedikleri yatırım alanları olduğuna dikkat çeken Erkocevic, Türk müteahhitlerinin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli ortaklar olduğuna dikkat çekti. 
 
Erkocevic, “Türk yapı şirketleri Afrika, Orta Doğu, eski Sovyet ülkelerinde aktif şekilde rol almakta. Biz de bu noktada yenilikçi çözümler sunarak ortak iş birliğine destek verebiliriz. Bir de ihracat kredileri sunabiliriz” diye konuştu.

Türkiye’de müteahhit sayısı: 453 bin 497 Almanya’da: 3 bin 550!


Geri Dön