26 / 04 / 2024

Türk müteahhitleri Özbekistan'da!

Türk müteahhitleri Özbekistan'da!

Özbekistan İnşaat Bakan Yardımcısı Bahadır Orakov, Türkiye’nin inşaat alanındaki deneyimlerinden faydalanmak istediklerimi açıkladı.



Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) heyeti son dönemde geniş kapsamlı inşaat çalışmalarını yerinde incelip Özbekistan'da İnşaat Bakan Yardımcısı Bahadır Orakov ile buluştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TMB Başkanı Mithat Yenigün ve 20’den fazla Türk müteahhidin bulunduğu heyetle görüşmelerde bulunan Orakov, son dönemde ülkede inşaat sektöründe gerçekleştirilmekte olan projeler hakkında bilgi verdi. Türk müteahhitleri ülkesinde iş yapmaya çağıran Orakov, Türkiye’nin inşaat sektöründe büyük bir deneyime sahip olduğunu kaydederek, “Türk müteahhitleri inşaat sektöründe zengin deneyime sahip. Türkiye'nin inşaat alanındaki büyük tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

İnşaat alanında yer alan iş birliğinin her iki ülke için önemli olduğunu belirten Orakov, ülkesinin Türk şirketleri ile inşaat projelerinde ve inşaat malzemeleri üretimi alanlarında iş birliği yapmak istediğini vurguladı.

Toplantıya katılım gösteren Türk şirketleri temsilcileri de şirketlerinin faaliyet alanları ve çalışmaları hakkında bilgi verip, Özbekistan'da iş yapmak istediklerinin altını çizdi. Toplantıda bulunan Özbek inşaat şirketleri temsilcileri düzenledikşeri inşaat projeleri hakkında bilgi verip Türk şirketleriyle iş birliği yapmayı planladıklarını söyledi.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Mithat Yenigün, son dönemde Özbekistan'da geniş kapsamlı inşaat çalışmalarının hayata geçirdiğini ifade ederek, bu süreçte üzerilerine düşen görevi yapmak istediklerini ve bu ziyaret için ülkedeki imkanları ve projeleri yerinde incelemek ve kendilerini tanıtmak olduğun altını çizdi.

İki ülke cumhurbaşkanlarının çok iyi ilişki içinde olduklarını son dönemde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in de çok atak bir politika izlediğini aktaran Yenigün, bundan sonra iki ülke arasında yapılacak çok işin olduğunu ifade etti.

Dün ülkedeki temaslarda bulunan TMB heyeti, bugün de bazı bakanlık ve devlet kurumlarını ziyaret edip, iş birliği imkanlarını görüştü.


Geri Dön