26 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ''Özbekistan'da birçok Türk müteahhitlik şirketi faaliyette bulunuyor. Onların yanında müşavirlik firmalarının da hizmet vermesini istiyoruz'' dedi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Özbekistan arasında yer alan ticaret hacminin 1,8 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu kaydederek "Hem Özbekistan'ın 25 milyar dolar düzeyindeki ticaretini hem de bu ticarette Türkiye'nin payını daha yukarıya taşımalıyız." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ATO'dan yapılan yazılı açıklama kapsamında, Özbekistan'ın tarihi İpek Yolu üzerindeki şehri Semerkant'ın Akderya ilçesi Belediye Başkanı Abilov Feruz Nematullayevich ve beraberinde bulunan heyet Baran'a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Baran, ATO olarak Özbekistan ile ticaret hacmini daha yüksek düzeye çıkarmak için her türlü iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Özbekistan ile Türkiye'nin tarihi bağları bulunduğunun altını çizen Baran, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret hacmi 1,8 milyar dolar düzeyinde. Hem Özbekistan'ın 25 milyar dolar düzeyindeki ticaretini hem de bu ticarette Türkiye'nin payını daha yukarıya taşımalıyız. Özbekistan'da birçok Türk müteahhitlik şirketi faaliyette bulunuyor. Onların yanında müşavirlik firmalarının da hizmet vermesini istiyoruz."

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin iki ülke için büyük fırsatlar oluşturduğunu söyleyen Baran, Ankara'dan Özbekistan'a direkt uçuşların başlatılması için de Türk Hava Yolları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.


Geri Dön