28 / 03 / 2024

Türk Sağlık-Sen, Yuvam Akarca Konutları sakinlerini bilgilendirdi!

Türk Sağlık-Sen, Yuvam Akarca Konutları sakinlerini bilgilendirdi!

Türk Sağlık-Sen olarak yürüttükleri kampanyayı, Yuvam Akarca Konutları sakinlerine tanıtmak isteyen Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Yuvam Akarca Konut Yönetimi ile bir toplantı düzenledi.




Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin kapatılarak SEKA Devlet Hastanesi'ne bağlanmasını önlemek amacıyla yürüttükleri kampanya kapsamında Yuvam Akarca Toplu Konut Yönetimi ile bir araya gelerek, halkı bilgilendirdi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin kapatılarak SEKA Devlet Hastanesi'ne bağlanmasını engellemek amacıyla Türk Sağlık-Sen olarak yürüttükleri kampanyayı, Yuvam Akarca Konutları sakinlerine tanıtmak isteyen Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Yuvam Akarca Konut Yönetimi ile bir toplantı düzenledi. Yuvam Akarca Konutları Üst Yönetimi ile çeşitli ada başkanlarının katıldığı toplantıya Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Fatma Keskin ve Tabipler Odası Genel Sekreteri Murat Etözdemir de katıldı. 


AÇAN ZİHNİYET KAPATIYOR 

Sorumlu sendikacılık anlayışıyla, kendi üyelerine olduğu kadar halka karşı da sorumlulukları olduğunu belirten Çeker, "İzmit merkezdeki Kocaeli Devlet Hastanesi ve SEKA Devlet Hastanesi yetersiz kalıyor. Binaları da oldukça eski. Buradaki hastane 2007'de açıldığında diğer hastanelerdeki Kadın Doğum ve Çocuk servisleri kapatılmıştı. 


Biz o zaman buranın branş hastanesi olarak açılmasına Tabipler Odası ile birlikte itiraz ettik ancak bizi dinlemediler. Şu anda ise, o dönemde burayı branş hastanesi olarak açan zihniyet bu hastaneyi kapatmak istiyor" dedi. 


KAPASİTE ALTINDA ÇALIŞIYOR 

Açıklamasında çeşitli iddialara da yer veren Çeker, "Halka açık açık söylemeseler de bu hastaneyi kapatmak istemelerinin sebebi son çıkan Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası'ndan dolayı. Bu yasaya göre, hastaneler en az yüzde 70-75 kapasite ile çalışmalı, ancak bizim hastanemiz yüzde 50 ile 60 arasında bir kapasite ile çalıştığı için burayı kapatmak istiyorlar" şeklinde konuştu. 


HİZMET AZALACAK 

Toplantıda söz alan Tabipler Odası Genel Sekreteri Murat Etözdemir de, "2007'de biz Tabipler Odası olarak bu hastanenin branş hastanesi olarak açılmasına karşı çıktık. Bu durumun düzeltilmesini beklerken hastaneyi tamamen kapatmaya kalktılar. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin SEKA Devlet Hastanesi'ne bağlanması durumunda, şu an burada 200 olan yatak sayısı 110'a düşecek" dedi. SEKA Devlet Hastanesi'nin yetersiz kaldığının artık bütün Kocaeli halkı tarafından bilindiğinin altını çizen Etözdemir, "Bu hastane aynı zamanda yeni doğan yoğun bakım ünitesi konusunda da Kocaeli'nin en büyük kapasitesine sahip hastanesidir. Ancak bahsi geçen birleşmeden sonra 21 olan kuvöz sayısının 6'ya düşürülmesi planlanıyor" şeklinde konuştu. 



Kocaeli Bizim Yaka



Geri Dön