19 / 04 / 2024

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.



Türkiye, 2002 yılından bu yana eğitim, sağlık, ekonomi ve kültürel anlamda tarihinin en büyük atılımı gerçekleştirirken, sporda da dünyadaki rakiplerine fark attı. 2002 sonrası sporda dünyanın gıpta ile baktığı bir tesisleşme hamlesi gerçekleştirildi. 1994-2002 yıllan arasında Türkiye’de yalnızca 1 stat yapılırken, 2002 sonrası 23 ilde tam 25 yeni stadyum inşaa edildi. Türkiye’de yapılan modern statlar Avrupa ve dünyadaki rakiplerine parmak ısırttı. 

Takvim Gazetesi'nin haberine göre; son 17 yılda Türkiye, Amerika Birleşik Devletlerinin ardından dünyanın en çok stat inşaa eden ülkesi oldu ve dünyanın önemli ekonomilerini geride bıraktı. Bu süreçte birçok ilde tesisleşme hamlesiyle yüksek kapasiteli ve konforlu stadyumlar halkın hizmetine sunuldu. Türkiye’nin tesisleşme hamlesi tüm dünyanın dikkatini çekti.

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

Projeler Sürüyor 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen projeler kapsamında Afyonkarahisar, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon, Diyarbakır, Manisa (Akhisar) ve  Ankara  (Er-yaman) gibi iller yeni statlarına kavuştu. Birçok ilde yeni statlar hizmete açılırken, Adana, Batman, Çorum, Giresun, Hatay,  İzmir  (2), Karaman, Manisa (Turgutlu), Ordu’daki statların tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni ve modem tesislerin hizmete açılmasıyla ülke sporu da önemli bir gelişme kaydetti.

Ekolojik statlar yapıldı 

Ülkenin dört bir yanma yapılan statlarda son teknoloji kullanılırken, Sivas’a Türkiye’nin ilk ekolojik stadı inşaa edildi. Cephesindeki güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini karşılayan Sivas 4 Eylül Stadyumu yağmur ve kar suyunun toplanmasına yönelik sistem de barındırıyor. Antalya Stadı'nın çatısındaki güneş enerjisi, bir günde 550 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretiyor. Bu statlar şehirlerimizin marka değeri artmasına da imkan sağladı. 

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

Spora olan ilgi arttı

Türkiye’nin dört bir yanında yapılan onlarca yeni tesis sonrası, hattan spora olan ilgisi de büyük bir artış gösterdi. Stadyumlardaki seyirci oranının son yıllarda önemli bir artış gösterdiği gözlenirken, modem statlarla birlikte tribünlerdeki kötü görüntülerin de önüne geçildi.

 


Geri Dön