20 / 04 / 2024

Türk ve İranlı işadamları takasla alışverişe başladı!

Türk ve İranlı işadamları takasla alışverişe başladı!

TÜRKİYE ve İran arasındaki altın ile ticaretin işadamlarına zorluk çıkarması takasla alışverişe ilgiyi artırıyor. İran ile ticaret yapmak isteyen firmalar satacakları ürünü takasa sunarak, karşılığında gene mal alarak alışveriş yapıyor...



TÜRKİYE ve İran arasındaki altın ile ticaretin işadamlarına zorluk çıkarması talaşla alışverişe ilgiyi artırıyor. Sistem Barter tarafından kurumlanan ve 3 bin firmanın üye olduğu takas borsası İran ambargosunu delmek isteyen firmalar için alternatif ticaret çözümleri sunuyor. Ambargo nedeniyle doğrudan parayla alışverişin mümkün olmadığı İran ile ticaret yapmak isteyen firmalar satacaklan ürünü takasa sunarak, karşılığında gene mal alarak alışveriş yapıyor. 


Çimentoya karşılık boya Takasdepo. com üzerinden firmalann ürün arzı ve talebini oluşturduğunu söyleyen Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle "Özellikle İran takas yöntemini sıklıkla kullanıyor. Örneğin şu anda İran'da bir inşaat firması 600 konutluk bir projesinin temelini atıyor. 16 milyon TL'lik mal ve hizmet için takas görüşmeleri devam ediyor. Firma ihtiyacı olan kapı, pencere, çimento ve demiri Türkiye'den alıp, karşılığında petro kimya, boya gibi ürünler vermek istiyor" dedi. 



Star Gazetesi 


Geri Dön