24 / 04 / 2024

Türk ve Japon Kültür kardeşliğinin simgesi EYOF parkı hizmete açıldı!

Türk ve Japon Kültür kardeşliğinin simgesi EYOF parkı hizmete açıldı!

Türk ve Japon Kültür kardeşliğinin yansıtıldığı EYOF 2011 Spor ve Hatıra parkı kapılarını Trabzonlulara açtı. Park, Türk ve Japon kültürlerinin yansıtıldığı çay evleri, bitkileri ve dinleti alanlarıyla hizmete sunuldu..



Trabzon (Anayurt)- Türk ve Japon Kültür kardeşliğinin yansıtıldığı EYOF 2011 Spor ve Hatıra parkı kapılarını Trabzonlulara açtı. Parkın açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "İki dost ülkenin kültürlerinin sembolize edildiği bu eşsiz park ile birlikte şehrimiz yeni bir yaşam alanına sahip oldu. Bu güzel parkın yapımında emeği geçen EYOF oyunları münasebeti ile her bir ülkeyi temsilen toplam 600 bin liralık ağaç dikilmesini sağlayarak bu parkı donatan Spordan Sorumlu Eski Devlet Bakanımız şimdiki Milletvekilimiz Faruk Nafiz Özak Bey'e, parkın 3 milyon 200 bin liralık finansmanını sağlayarak bu eşsiz bahçenin yapılmasını sağlayan şehircilik üstadımız Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar Bey'e, projenin hazırlayıcısı Prof. Dr. Mustafa Var'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi. 


2011 yılında Trabzon'da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın anısını yaşatmak amacıyla Forum Alışveriş Merkezi karşısında yapımı tamamlanan EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı, STÖ başkanları. Oda Başkanları ve basın mensuplarının katıldığı kahvaltı programı ile kapılarını açtı. Türk ve Japon kültürlerinin yansıtıldığı çay evleri, bitkileri ve dinleti alanları ile Trabzonluların hizmetine sunulan park iki ülke kardeşliğini ve kültürel dostluğunu yansıtıyor. 


EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı içersinde yapılan açılış kahvaltısına Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı,Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, Osman Necip Sevinç, Cengiz Çolak, STÖ Başkanları, Oda başkanları, medya kuruluşu temsilcileri ve projeyi hazırlayan KTÜ Peyzaj Mimarlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. 

Mustafa Var katıldı. 


EYOF 2011 Spor ve Hatıra Parkın bahçesinde bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'a dünya kardeşliğinin temsil edildiği, yeni bir yaşam alanının kazandırıldığını belirtti. 



Anayurt


Geri Dön