26 / 04 / 2024

Türker Proje 2019 yılı karından pay dağıtacak mı?

Türker Proje 2019 yılı karından pay dağıtacak mı?

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme, şirket yönetim kurulunun 2019 yılına ait kar payı dağıtım teklifi hakkında açıklama yaptı.



Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirket yönetim kurulunun 2019 yılına ait kar payı dağıtım teklifi hakkında açıklama yaptı.

1 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 hesap dönemine ait, Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan TMS/TFRS'ye uygun olarak hazırlanan ve MGI Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarına göre oluşan dönem karından (Sermaye Piyasası Mevzuatına göre 2 milyon 323 bin 147 TL, Yasal Kayıtlara göre 899 bin 480,04 TL) yasal yedek akçe ayrılmasından sonra kalan kısmın Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kâr Payı Tebliği'nde yer alan esaslar ile Türker Proje'nin Ana Sözleşmesi'nde bulunan hükümler ve Türker Proje tarafından kamuya açıklanmış olan kâr dağıtım politikası çerçevesinde, Türker Proje'nin mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar payı dağıtılmamasına karar verildi.

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme'nin KAP açıklaması:
Şirketimizin 28 Şubat 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;

1 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 hesap dönemine ait, Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan TMS/TFRS'ye uygun olarak hazırlanan ve MGI Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarına göre oluşan dönem karından (Sermaye Piyasası Mevzuatına göre 2.323.147 TL, Yasal Kayıtlara göre 899.480,04 TL) yasal yedek akçe ayrılmasından sonra kalan kısmın Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kâr Payı Tebliği'nde yer alan esaslar ile Şirketimizin Ana Sözleşmesi'nde bulunan hükümler ve Şirketimiz tarafından kamuya açıklanmış olan kâr dağıtım politikası çerçevesinde, Şirketimizin mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar payı dağıtılmamasına karar verilmiştir.

Pay sahiplerinin bilgisine sunarız.
 


Geri Dön