25 / 04 / 2024

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.



Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kocatopçu'nun uzun vadeli borçlanma ile ilgili sözleri, bankalara yeni bir yaptırım mı gelecek sorusunu gündeme getirmiş, kulislerde bankaların bu konuda tedirginlik yaşadığı ileri sürülmüştü. Ankara'nın nabzını tutan ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam bu konuda yaptığı video yayında Merkez Bankası'nın bankalara savaş ilan etmeye hazırlandığını ifade etmişti. Konuyla ilgili bir başka dikkat çeken yorum ise Kısa Dalga internet sitesinin köşe yazarı Mehmet Çetingüleç'den geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön