19 / 04 / 2024

Türkiye beton üretiminde lider!

Türkiye beton üretiminde lider!

Beton 2015 fuarı yedinci kez İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı. Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider.



Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider; dünyada ise ABD ve Çin'in ardından 3'üncü sırada. 


Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Dünya gazetesine verdiği özel röportajında sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


Son yıllarda sektör hacminin giderek büyüdüğünü söyleyen Işık, "Sektör geçen yıl yüzde 5 oranında büyüdü. 2014'ü 107 milyon metreküp beton üretimi ile tamamladık. Bu da yaklaşık 9-10 müyar liralık bir büyüklüğe denk geliyor" ifadesine yer verdi. 


Türkiye'deki 20 milyon yapının 7 milyonunun depreme dayanıksız olduğunu belirten Işık, "Bu da beraberinde kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü hızlandırıyor. Ayrıca halihazırda bulunan 3'üncü köprü, yeni havalimanı, Boğaz'ın altından yeni alt geçit gibi projeler sektördeki büyümeyi devam ettirecektir" dedi. 


KGS onayı ile betonun kalitesi tescil ediliyor 


Türkiye Hazır Beton Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın onayından geçen "Kalite Güvence Sistemi" KGS projesiyle Türkiye'de üretilen betonları laboratuvarda test ederek onaylıyor. Türkiye'nin Avrupa'da en çok beton üreten ülke olduğunu söyleyen Işık, "İkinci sıradaki Almanya 50 milyon metreküp üretim sağlarken, Türkiye 107 milyon metreküp seviyelerinde yani Avrupa'nın ikincisinin iki katı. Ayrıca üretimde gerçekleştirdiğimiz betonun kalitesi de KGS onayı ile avrupa standartlarındadır" dedi. 


Bugüne kadar 15 bin çalışana eğitim veren Hazır Beton Birliği'nin halen devam ettirdiği projelerinin başında iş güvenliği, çevresel duyarlılık ve estetik yapılar bulunuyor. 


Dünya


Geri Dön