19 / 04 / 2024

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı yenilendi

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı yenilendi

Bilim firması DuPont, Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı'nın yenilenme çalışmalarına destek verdi



Bilim firması DuPont, Türk Boya sektörünün lider markası Betek Boya işbirliğiyle Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı'nın yenilenme çalışmalarına destek verdi.

İstanbul'un en önemli eğitim merkezlerinden Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı, her yıl bilimin faydalarını öğretmek için yüzlerce öğrenciye kapılarını açıyor. Geçmiş yıllarda bilim firması DuPont'un desteğiyle farklı projelere imza atan Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı, bu yıl DuPont ve Betek Boya'nın desteği ile Bilim Merkezi'nin dış cephesini yeniledi.

Bilim yoluyla insanların hayatını  daha iyi, daha güvenli ve daha kolay hale getiren çözümler üreten DuPont, boya sektörünün lider ismi Betek Boya ile işbirliği yaparak, bilim alanında çalışmalarıyla dikkat çeken Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı'nın yenilenmesine destek verdi. Kaliteli üretim yapan, öncü ve yenilikçi marka kimliğiyle, çevreye duyarlılık ilkesini esas alan Betek Boya, boya ve kaplama endüstrisi için çok önemli bir ihtiyaç olan titanyum dioksiti DuPont Titanyum Teknolojileri'nden temin etti. Ürün kalitesi, müşteri hizmeti ve üretim kapasitesi açısından lider konumda olan DuPont Titanyum teknolojileri, ürettiği titanyum dioksit ile ışığı etkin biçimde dağıtarak boya ve kaplamalara beyazlık, parlaklık ve opasite sağlıyor. DuPont Bölge Satış ve Pazarlama Müdürü Umut Urfalı “Boya endüstrisinin en önemli ham maddesi olan titanyum dioksitin Türkiye'de ve dünyada lider üreticisi olmanın yüksek satış rakamı, kalite ve iyi servis ile sınırlı olmadığına hep inandık. Konularında lider iki şirketin bu heyecan verici sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan dolayı çok mutluyuz." diyor.

1802 yılından bu yana bilime dayalı çözümler sunan DuPont, 2001 yılında beri Türk Boya sektörünün lider markası Filli Boya'nın yaratıcısı Betek Boya ile işbirliği yaparak Bilim Merkezi'nin dış cephesini boyadı. Sektöründe öncü iki firmanın çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projede Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı'nın dış cephesi; Betek'in üstün teknolojiye sahip, yüksek koruma sağlayan, kir tutmayan, UV dayanımlı ve su iticilik özelliğine sahip dış cephe boyaları ile yenilendi.Betek Boya Pazarlama İletişimi Müdürü Selda Uzun, Betek Boyanın, topluma katkı sağlayan, milli değerleri korumayı, çağdaş eğitim koşullarını hedefleyen örnek sosyal sorumluluk projelerine gelecek yıllarda da destek olmayı planladıklarını belirtiyor.

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Müdürü Sanem Üner; DuPont ve Betek Boya'nın bu sosyal sorumluluk çalışması ile Bilim Merkezi'ne destekte bulunmalarından memnuniyet duyduklarını; DuPont ve Betek Boya'nın üstün teknolojiye sahip ürünleri ile bilim ve teknolojiyi ziyaretçilerine tanıtmayı hedefleyen Bilim Merkezi'ne katkı sağlamalarının örnek bir proje olduğunu belirtiyor.

Betek  Boya: İsmini “Beton” ve “Teknoloji” kelimelerinin ilk hecelerinden alan Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. 1988 yılında kuruldu. Betek A.Ş., 1993 yılında inşaat boyaları alanına, Avrupa'nın en büyük boya markası Caparol ile teknolojik işbirliği yaparak adım attı. Türk boya sektöründe henüz bilinmeyen ürünleri piyasaya sunarak; “kaliteli üretim yapan, öncü ve yenilikçi marka” kimliği kazanan Betek A.Ş. bilinen en kısa sürede ve sanayide örnek gösterilen biçimde boya sektörünün en güçlü firması oldu. Betek, yaratıcısı olduğu Filli Boya markası ile 2001 yılından beri Türk boya sektörünün liderliğini sürdürüyor.


Geri Dön