26 / 04 / 2024

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü



Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın (BRICS) ekonomik iş birliği için 2009 yılında kurduğu oluşumda yeni gelişmeler yaşanıyor. BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. 2018 yılında Güney Afrika’da düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti.

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand, Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını söyledi. Anand açıklamasında, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır’ın, BRICS’e katılımının çok hızlı bir şekilde meydana geleceğini umuyorum" şeklinde konuştu. 2018 yılında Güney Afrika’da düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üye olma konusundaki isteğini dile getirmişti.


Geri Dön