27 / 04 / 2024

Türkiye ekonomisi inşaattan besleniyor!

Türkiye ekonomisi inşaattan besleniyor!

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, katıldığı bir televizyon programında Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. 




TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, katıldığı bir televizyon programında Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmeler yaptı. Büyüme rakamlarını memnun edici olduğunu söyleyen Bilecik, yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

 

Bilecik değerlendirmelerine şöyle devam etti; “Göz kamaştırıcı büyüme noktalarına gelmeliyiz. Büyüme kompozisyonunda eksiklikler var. Kısa dönem harcamalarının motive ettiği bir büyüme var. Geçici dönem için son derece olağan. Ama burayı stop ettirmeliyiz artık. AK Parti hükümetleriyle, 2002’yle birlikte başlayan dönemin en önemli özelliği mali disiplin. Burada acaba bir gevşeme mi var, gidişata bakmalıyız. Büyüme inşaattan çok besleniyor.” dedi. 

 

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye ekonomisi 2017 yılında da hız kesmeden büyümeyi sürdürdü. Bu büyümeye en büyük katkıyı ise inşaat sektörü karşılıyor. 

 

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü. Beş yıldızlı büyümeye en büyük katkıyı yüzde 6,3 ile sanayi, yüzde 6,8 ile inşaat sektörü verdi. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi olmayı devam ettiriyor. 


Geri Dön