20 / 04 / 2024

Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda 16 kişi ödüle layık bulundu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.



Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) Ekonomi Bakanlığı ve TİM desteğiyle düzenlediği 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.


Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı yarışmada 16 kişi ödüle layık bulundu. Törene UTİB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir karlık, modacı Atıl Kutoğlu, tasarımcılar, sanayici, işadamları ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan İbrahim Burkay, “Yüksek katma değeri sağlayacak ufak dokunuşları ve adımları maalesef bugüne kadar, yeterince atamadık. Düzenlenen bu etkinliklerin Bursa’nın bugüne kadar sanayide, ihracatta sahip olduğu potansiyeli çok farklı bir boyutta, hem ulusal hem de uluslar arası boyutta göstereceğine inanıyorum. Bu faaliyetleri biz sürdürülebilir kıldığımız taktirde Bursa, bugün dünyada özenerek baktığımız o moda merkezlerinden bir tanesi niçin olmasın? Bütün gayretimiz bunun için. Umut ediyorum ki bu faaliyetleri aksatmadan azimle devam ettirdiğimizde Bursamız sadece sanayisi ve ihracatıyla değil, aynı zamanda modaya, tasarıma, estetiğe, markaya yapmış olduğu katkılarıyla da dünyada önemli merkezlerden birisi konumuna gelecektir” dedi. Banyo, yatak, perde, koltuk ve en inovatif tasarımların ödüllendirildiği törende 4 kişiye de Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) özel ödülü verildi. Banyo kategorisinde birincilik ödülü verilmezken, yatak kategorisinde Rahiye Gökdoğan, perdede Bahriye Ölmez, koltukta Cansın Balat, en inovatif kategoride de Nazlıcan Karahan birincilik ödülüne layık bulundu. 



Dünya


Geri Dön