27 / 04 / 2024

5. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

5. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturup yurt dışına ihraç edilebilir niteliklerde ürünlerin ortaya çıkarılmasına ön ayak olma amacını taşıyan “5.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması” ödül töreni Rahmi Koç Müzesi'nde yapıldı



Türkiye'de tasarım alanında katılımı en yüksek olarak bilinen ve ev, ofis ve mutfak-banyo mobilyaları olmak üzere 3 ana kategoride düzenlenen ve bu yıl toplam 808 tasarımla başvuru yapılan yarışmada toplam 21 kişi 74 bin tl'lik  ödülün sahibi oldu. En iyi tasarımları, sektörün Türkiye'deki duayenleri Prof. Dr. Önder Küçükerman, Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Memduh Şen, Kaan Dericioğlu, Ahmet Kaleli, Didem Çapa ve Fatih Kıral belirledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı törende, ev mobilyaları tasarımında İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü Seran Şimşir, Göktuğ Duman, Bahaeddin Önal'ın olurken, Mutfak-Banyo mobilyaları tasarımında İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü Selçuk Arslan ve Kaan Aşer'e gitti. Ofis Mobilyaları alanında ise İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü Mehmet Erdi Özgürlük, Anıl Ercan, Esin Ekincioğlu, Seza Avara'nın oldu. İlk ve ortaöğretim öğrencilerinden ise tasarım alanında ödül alanlar; Kemal Gürcan, Salih Altınkuş, Oğuz Ürkmez, Aslıhan Oğuz.

İlk düzenlendiği yıl olan 2008'den bu yana başvuru sayısı her yıl artan yarışma TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği İşbirliğinde gerçekleşiyor. Yarışma bu sene Bürotime, Gentaş, Ersa, Emohome, Atagür ve Sanset İkoor gibi Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticilerinin sponsorlukları desteklendi.


 


Geri Dön