19 / 04 / 2024

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.



BELEDİYELER TARAFINDAN YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN YAPILARIN 17,7 MİLYON METREKARESİ KONUT OLDU

Belediyeler tarafından 2022 yılı birinci çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların toplam yüzölçümü 30,4 milyon metrekare omdu. Bunun 17,7 milyon metrekaresi konut, 6,0 milyon metrekaresi konut dışı ve 6,7 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı oldu. Toplam yüzölçümün yüzde 58,1'i konut alanı oldu.

Kullanma amacına göre en yüksek pay yüzde 77,0 ile iki ve daha fazla daireli binaların oldu. Belediyeler tarafından 2022 yılı ilk çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçümü payına 23,4 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 1,3 milyon metrekare ile bir daireli ikamet amaçlı binalar izledi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön