25 / 04 / 2024

Türkiye hala çıplak ampülle aydınlanıyor!

Türkiye hala çıplak ampülle aydınlanıyor!

Türkiye hala çıplak ampülle aydınlanıyor. Wone Lighting Genel Müdürü Kaan Dilber Türkiye aydınlatma pazarı ile ilgili gerçekleştirilen bir Pazar araştırmasının sonuçlarını da kamuoyunun görüşüne sundu.



Aydınlatma sektörünün kanayan yarasının evlere ve müşterilere ulaşmada ki zorluklar ve LED teknoloji ile ilgili akademik ve teknolojik kaynakların eksikliklerinden kaynaklandığını dile getiren Kaan Dilber konuşmasında şu ayrıntılara da yer verdi:

Tüketici Aydınlatması Araştırmasına göre Türkiye ev aydınlatmasında gelişen teknolojiye rağmen halen çıplak aydınlatma kullanıyor. Türkiye kara sularında gerçekleştirilen aydınlatma pazarı araştırmasına göre her 4 haneden biri çıplak ampul kullanıyor.

Yapılan araştırmayı biraz daha açarsak örneklem grubu olarak 6 ilden 539 hane üzerinde gerçekleştirildiğini görmekteyiz. Tüketici Aydınlatması Araştırmasında baz alınan örnek grubunda ortaya çıkan sonuç Türkiye’de her hanede ortalama 10 adet aydınlatma noktası bulunduğunu ve bunların 4 tanesinde çıplak ampul kullanıldığını gerçeği oldu.

Çıplak ampul kullananların çoğunluğu, yakın gelecekte modern ve güzel bir avize almayı planladığı için şimdilik çıplak ampul tercih ederken bu durumun sağlık açısından olumsuz bir durum oluşturmadığını düşünüyorlar.

 Kaan Dilber sözlerini :”LED aydınlatma sektörünün evlere henüz yeterince girmediğini gözler önüne seren bu araştırma aydınlatma sektöründe daha yapılacak çok işimiz olduğunu kanıtlar yönde “diyerek noktaladı.



Geri Dön