27 / 04 / 2024

Türkiye İnovasyon Haftası 28 Kasım'da başlıyor!

Türkiye İnovasyon Haftası 28 Kasım'da başlıyor!

İnovasyon guruları 28-30 Kasım’daki ‘İnovasyon Haftası’nda buluşuyor. Kayıt yaptıranların sayısı 12 bin kişiyi aştı. Toplantılar üç gün sürecek, online kayıt yaptırmayan katılamayacak. Toplantılara Başbakan da katılacak...



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ve Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ fark yaratan uluslararası profesyonel, sanayici ve akademisyenleri İstanbul’da buluşturacak. Organizasyonun stratejik sponsorluğunu Arçelik, Brisa, TEB ve Türk Hava Yolları üstleniyor. 


ETKİNLİK ÜÇ GÜN SÜRECEK 


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyonun, günümüzde yalnızca teknolojide değil hayatın her alanında hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. “Biz 7’den 77’ye herkesin bilim, teknoloji, pazarlama, tasarım, kent, iş ve sanayi dünyası, pazarlama, enerji ve tıp alanlarında inovasyonun geliştirici gücünün farkına varmasını istiyoruz” diyen Büyükekşi, etkinliğin ücretsiz olduğunu hatırlatarak, herkesi üç gün sürecek sunumlara davet etti.   


500 MİLYAR $’A GİDEN YOL 


Geçen yılki etkinliğe, 15 bin kişinin katıldığını, bu yıl ise 20 bini hedeflediklerini söyleyen Büyükekşi “Birçoğumuz bir ürünü eskidiği için değil yenisi çıktığı için satın alıyoruz. Artık yeni olan rağbet görüyor. Bizler de katma değeri artırmak için ucuza mal mı satacağız? Hayır... Yeni olanı üreteceğiz. 500 milyar dolar ihracata giden yolun inovasyondan geçtiği bilinciyle etkinliği düzenliyoruz” dedi.


KİMLER KATILIYOR?


İşte etkinliğe katılacak isimlerden bazıları:

- Google’ın insansız aracının gelişmesine öncülük eden Bilgisayar Bilimi Profesörü Sebastian Thrun

- 3D yazıcıyla insan organı üretmeyi başarmış Wake Forest Tıp Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Atala  

- Akıllı ulaşım, yenilenebilir enerji ve karbon alanında yayınları bulunan Recydia Genel Müdürü Dr. Oğuz Can  

- Simite eski itibarını kazandıran Simit Sarayı Başkanı Haluk Okutur

- ABD’de üniversitelerarası yarışmada atomik çözünürlükte resim alabilen mikroskobuyla birinci olan Özgür Şahin 

- Dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterilen Şansölye Profesörü Aydoğan Özcan.


Akşam Gazetesi


Geri Dön