26 / 04 / 2024

Türkiye Katar’a savunma fabrikası kuruyor!

Türkiye Katar’a savunma fabrikası kuruyor!

Katar'da askeri üs kuran Türkiye, şimdi de hem üste görev yapan askerler hem de Katar ordusunun kullanacağı ürünleri üretecek fabrika yatırımı için kolları sıvadı..  



Katar'la Türkiye arasında yeni yatırımlar art arda gelmeye devam ediyor. Katar Türkiye'de yaptığı yatırımlara hız verirken, Türkiye de bu ülkede ortak fabrika kurmak için kolları sıvadı.

Katar'da askeri üs kuran Türkiye, şimdi de hem üste görev yapan askerler hem de Katar ordusunun kullanacağı ürünleri üretmek için fabrika kuruyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Katar'a giden İstanbul Ticaret Odası ve DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, Türkiye'nin Katar'da savunma alanında bir fabrika kurmak için çalışmaya başladığını açıkladı. 

Kalsın, Katar Emiri Al Sani'nin özel direktifiyle ülkede Türk firmalarının tercih edilmeye başlandığını belirterek "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri'nin çok yakın dostlukları var. Bu da her iki ülke ekonomisine yarıyor" dedi. Türk firmalarının Katar'da şu ana kadar 15 milyar dolarlık altyapı projesi işi aldığını ifade eden Kalsın, "İmza aşamasında birçok proje var. Köprü, otoyol ya da büyük tesislerle ilgili görüşmeler son aşamada" dedi.

BİREBİR GÖRÜŞME DAHA YARARLI OLUR


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Katar gibi ülkelerde fuar organizasyonlarının birebir görüşme imkânı sağladığını anlatan Murat Kalsın, "Katar'a son yaptığımız ziyarette Türkiye'ye çok yoğun bir ilgi vardı. Türk ihraç ürünleri fuarı yapıldı. Ama asıl işbirliğinin ikili görüşmelerle ticaret odaları ve dernekler kanalıyla yapılması gerektiğini gördük. Benim bu alandaki görüşüm, siyasilerle yapılan toplantılara işadamlarının da dahil edilmesi." dedi.


 


Geri Dön