28 / 03 / 2024

türkiye katar yatırımları

türkiye katar yatırımları

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Türkiye Katar’a savunma fabrikası kuruyor!

Katar'da askeri üs kuran Türkiye, şimdi de hem üste görev yapan askerler hem de Katar ordusunun kullanacağı ürünleri üretecek fabrika yatırımı için kolları sıvadı..  

Katar’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB’si!

Katar, 2.5 milyar dolarlık OSB kurmaya karar verdi. Doha'da kurulacak olan OSB'nin Türkiye tarafından yapılması istendi.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

İnşaatta stoklar eridi! Yeni yatırımlar hızlandı!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de gölgesinde bıraktı. İnşaat sektöründe salgının etkilerinin azalmasıyla beraber hareketlilik başladı. Sektörde stoklar tükendi, yeni yatırımlar için atağa geçildi.

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

PROKULE Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımları hız kesmiyor!

PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Kurucu Ortağı Gökhan Gürlek, PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık firmasının bugünkü ulaştığı noktayı, yaptıkları yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

türkiye katar yatırımları Haberi

türkiye katar yatırımları

Türkiye ve Katar ilişkilerinde, 2020 yılı içerisinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen askeri, siyasi ve ekonomik alanda önemli gelişmeler yaşandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ülkede özellikle inşaat alanında önemli yatırımlar yapıldı. 

Türk inşaat sektörünün 2020 yılında Katar'da gerçekleştirdiği projelerin toplam değeri yaklaşık 18,6 milyar dolar oldu ve tüm projelerin toplam hacminde Katar'ın payı yüzde 4,6 ile yedinci sırada yer aldı.

Katar'da 540'tan fazla Türk şirketi, Türkiye'de ise yaklaşık 200 Katar şirketi faaliyet gösteriyor.

Diğer yandan Katar, 2019'da 22 milyar dolara ulaşan doğrudan yatırımlarla Türkiye'deki ikinci büyük yatırımcı konumunda bulunuyor.

Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul...