26 / 04 / 2024

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Planlama Ajansı'nın resmi olarak açıkladığı verilerine göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke oldu. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) konut fiyat artışına yönelik araştırma verilerini yayımladı.

İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke olarak kayıtlara geçti.

Resmi olarak açıklanan verilere göre mega kent İstanbul’da konut fiyatları 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 238 oranında artış gösterdi.

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu verileri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Gökçe, açıklamasında bunun en önemli nedeninin nüfus artışı, hızla artan sığınmacı nüfusu ve gayrimenkul satın alarak vatandaşlık alma yoluyla gelen aşırı talep olduğunu söyledi. Buğra Gökçe, açıklamasında plansız uygulamaların konut fiyatlarını yükselttiğini de kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hane halkı geliri ve konut fiyat endeksi verilerine göre ise mega kent İstanbul'da 2020 yılı baz alındığında ortalama net gelir 6,5 baz, ortalama daire fiyatı ise 17,3 baza yükseldi.


Geri Dön