19 / 03 / 2024

Türkiye konutta yeniden kazanıyor!

Türkiye konutta yeniden kazanıyor!

GYODER, İNDER VE KONUTDER’in başlattığı kampanya ile peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim uygulanıyor...



GYODER, İNDER VE KONUTDER’in başlattığı ‘Birlikten güç doğacak, Türkiye kazanacak’ kampanyası ile tüm peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma fırsatı sunuldu. Yenibirlik'te yer alan habere göre, Kampanya şimdiden satışları artırdı. 30 gün sinecek. İlk etapta 41 firmanın katılım gösterdiği kampanyaya destekler çığ gibi büyüdü ve birçok markalı konut üreticisi kampanyaya dâhil oldu.

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin

Türkiye konutta yeniden kazanıyor!

"Bakanlar Kurulu kararı ile uygulamaya konulan tapu harcı ve KDV indirimlerinin ardından, konut kredilerinde hükümetin çağrısıyla düşürülen faiz oranlarının yaratacağı ivmenin sektörümüzü şaha kaldıracağından hiç şüphe duymuyoruz. GYODER olarak, Türkiye ekonomisinin istikrarının devamı ve güçlenmesi için her zaman olduğu gibi, bu dönemde de sorumluluk almaya ve güçlü adımlar atmaya kararlıyız. Ev almayı planlayan ancak sınırlı imkanları olan vatandaşlarımız bu tarz fırsatları iyi değerlendiriyor. İNDER ve KONUTDER ile birlikte Hükümetimizin bu son desteğine, biz de yeni bir kampanya ile destek verme kararı aldık. Sektör temsilcileri olarak yeni kampanyamızda, yüzde 0.98 cazip faiz oranına ek yüzde 20 indirim fırsatı sunarak özellikle orta gelir grubuna ev sahibi olma imkanı sağlayacağız. GYODER'in Başkanı olarak, konut almanın tam zamanı olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Hükümetimiz tarafından verilen destekle yola çıktığımız bu kampanyanın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı

Türkiye konutta yeniden kazanıyor!

"Gayrimenkul sektörünün önde gelen tüm saygın markalarının çatı dernekleri olan KONUTDER, GYODER ve İNDER'in açıkladığı kampanya, tüketicilere ciddi bir fırsat sunuyor. Hükümetimizin açıkladığı KDV ve tapu harçlarındaki ciddi indirimin ardından kamu bankalarından gelen faiz indirim kararına biz de özel sektörün önemli markaları olarak ciddi bir destek vermek istedik. Birlikten güç doğar ve Türkiye kazanacak sloganı ile sadece 30 gün geçerli olacak peşin ve banka kredili satışlarda geçerli olacak yüzde 20 indirim kampanyasını hayata geçirdik. Sadece yüzde 5 peşinat ile sınırlı sayıdaki stok için geçerli olacak. Markalı geliştiricilerin katılımı ile hayata geçen bu kampanya özellikle orta gelir grubunun da ev sahibi olmasının önünü açacak. Hem yatırım amaçlı hem yaşama amaçlı daire alacaklar için özellikle 15 Haziran'a kadar çok ciddi bir fırsat var. Ege Yapı olarak projelerimizle kampanyaya katıldık ve yüksek bir talep bekliyoruz."

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım

Türkiye konutta yeniden kazanıyor!

"Kamu bankalarının faiz indirmesinden dolayı bir kayıp yaşanmadı. Tapu harcı ve KDV ile bu telafi edildi. 1 ay boyunca fiyat artışı yapmayacağımızı taahhüt ettik ancak artan maliyet + dövizdeki artış fiyat açısından sektörde büyük baskı yaratıyor. Kamu bankaları + devlet + inşaat firmalarının bir araya gelerek gerçekleştirdiği bu kampanya, fiyat artışı öncesinde kaçırılmayacak tarihi bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Özel bankalar da elini taşın altına koymalı" açıklamalarında bulundu.”


Geri Dön