19 / 04 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajını yayınladı. İşte, Türkiye Müteahhitler Birliği'mden 15 Temmuz mesajı...



15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sadece demokrasiye karşı değil, ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine, iç ve dış dengelere ve Türkiye ekonomisinin uluslararası yatırım çekme potansiyeline de kast etmiştir.


Başta vatandaşlar olmak üzere, hükümet ve muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, medya, polis ve askeri ile toplumun tüm kesimleri birlik ve beraberlik içinde demokrasiye ve ülkemize sahip çıkmıştır. Başarısız girişimin ardından ekonomi yönetimi hem kamu tarafında, hem de bankalar, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları üzerinden sivil kesimde pro-aktif tepki vermiştir.


Türkiye Müteahhitler Birliği, üyesi bulunduğu tüm uluslararası sektör kuruluşlarına ve yabancı misyon temsilcilerine bilgilendirme mektupları göndermiş; mektuplarda ekonominin mevcut durumu ve Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı ile Türk ekonomisinin ve inşaat sektörünün gücü vurgulanmıştır.


Geçtiğimiz dönemde hem küresel finansal risklerden, hem de içinde bulunduğu coğrafyadan kaynaklanan sorunlardan payını fazlasıyla almış olmasına rağmen, beklenenden oldukça yüksek oranda büyümeyi sürdürebilmiş olan Türkiye ekonomisinin temel dinamikleri şoklara karşı kırılgan olmadığını defalarca göstermiştir. İş dünyası yatırımları sürdürmek, devlet ise teşvik mekanizmalarıyla bu süreci desteklemek için var gücüyle çalışmaktadır.


Bugüne kadar 117 ülkede 9 bine yakın projeye imza atan ve dünyada bir marka haline gelen TMB üyeleri bu süreçte taahhüt projeleri, kamu-özel, yap-işlet-devret ve gayrimenkul yatırımları olmak üzere üç ana kolda daha fazla üretim ve daha fazla istihdam yaratmak üzere azami gayret göstermektedir.


Önümüzdeki dönemde, Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülebilirliği yeniden güçlendirecek, yatırım ortamını iyileştirecek, yabancı yatırım potansiyeline ivme kazandıracak bütüncül yeni bir hikayenin oluşturulması önem taşımaktadır. Umudumuz ve beklentimiz, Türkiye’mizin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkması ve geleceğe umutla bakmaya devam etmesidir.


Bu süreçte tüm vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve sağduyu içerisinde Cumhuriyete, demokratik değerlere sahip çıkmaya devam edeceğine güvenimiz tamdır.


Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu ve üye firmaları sürdürülebilir büyüme için üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerdir.


15 Temmuz’un birinci yıldönümü vesilesiyle, tüm 15 Temmuz kahramanlarına bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Ülkesi uğruna can vermiş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömürler dileriz.


Geri Dön