25 / 04 / 2024

Türkiye 'nin en büyük otel zinciri yabancıda Hilton yerlide Rixos!

Türkiye 'nin en büyük otel zinciri yabancıda Hilton yerlide Rixos!

‘Türkiye 'de Zincir ve Grup Oteller-2011 ' araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre Türkiye 'nin en büyük otel zinciri yabancılarda Hilton yerlilerde ise Rixos oldu



Ekin Grubu Araştırma Birimi 'nin 9 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye 'deki işletme belgeli yatak kapasitesinin yüzde 55 'i bir zincir ya da grup bünyesinde bulunuyor. Zincir ve grupların yüzde 81 'i yerli firma ve markaların elinde.

Hilton 'un Türkiye 'de alt markaları ile birlikte 25 tesiste toplam 6 bini aşkın odası bulunurken, Rixos 'un 15 tesiste 12 binden fazla odası bulunuyor.

Araştırmada Türkiye 'nin turizmdeki konumu gereği sektörün lokomotifi olan konaklama alanında otellerin zincir ve grup oluşturma sürecinin hızlandığı belirtiliyor. turizmgazetesi. com 'da yayınlanan konuyla ilgili habere göre, 2001 yılında Türkiye 'deki zincir ve grup otel sayısı 396 iken bu sayı 10 yılda ikiye katlanarak 819 'a yükseldi.

Araştırmada konaklama alanındaki zincir ve grup oluşturma sürecinin sektörde kurumsallaşarak marka oluşturma ve bu yolla uluslararası alanda rekabet edebilirlik gücünü artırma girişimlerinin sonucu olduğu belirtiliyor.

Başlıklarla Türkiye 'de zincir ve grup oteller

Bakanlıktan belgeli 2.755 konaklama tesisinden 800 'ü yerli ya da yabancı bir zincir –grup bünyesinde bulunuyor.
Zincir ve grup bünyesindeki tesislerde 180 bin oda bu odalarda 410 bin yatak bulunuyor.

Türkiye 'deki işletme belgeli tesislerdeki oda kapasitesinin yüzde 55 'i, yatak kapasitesinin yüzde 60 'ı zincir ve grup bünyesindeki tesislerde bulunuyor.

Türkiye 'nin turizmdeki temel dayanağı ve sektörün lokomotifi olan konaklama alanında pazar; yatırım, işletme ve yönetim noktalarında yerli firmaların elinde.

Bir zincir ya da grup bünyesinde olan tesislerdeki 180 bin odanın yüzde 80 'inden fazlası yerli firma ve işlemelerin, yüzde 19 'u yabancıların elinde.

Türkiye 'nin en büyük 15 zincir ve grup otelleri

HILTON
RIXOS
CRYSTAL
PALOMA
KAYA
CLUB VOYAGE
INTERCONTINENTAL
LİMAK
DEDEMAN
KERVANSARAY
DELPHİN
STONE
ASTERİA
MARRIOTT
BARUT


Geri Dön