27 / 04 / 2024

Türkiye, teröre mega projelerle yanıt veriyor!

Türkiye, teröre mega projelerle yanıt veriyor!

Yeni Havalimanı, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin en çok itiraz ettiği mega projelerin başında geliyor. Havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA, engelleme çabalarına karşı en iyi yanıtı, hızla yürüttüğü inşaat çalışmalarında, kadroyu 30 bine çıkararak veriyor.



Dünyanın en büyük havalimanları arasına şimdiden giren Yeni Havalimanı, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin en çok itiraz ettiği mega projelerin başında geliyor. Havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA, engelleme çabalarına karşı en iyi yanıtı, hızla yürüttüğü inşaat çalışmalarında, kadroyu 30 bine çıkararak veriyor. İGA Havalimanı işletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, tarihin her döneminde Türkiye, üzerinde farklı planlar, projeler gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirterek, "Türk sanayicisi hız kesmeyen yatırımı ve istihdamı ile bu tür oyunları bozmak için her zaman var gücü ile çalıştı. Türkiye'nin tökezlemesini bekleyen güçlere karşı bu tür mega projelerin yapılması ve yükselmesi en güzel yanıttır. Bizler dünyanın gözünün üzerinde olduğu, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini bitirmek için şu an 23 bin çalışanımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Türkiye'nin yükselen projeleri ve şirketleri olarak, her nerede, ne söylenirse söylensin çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz ve hedeflerimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Bunun bir göstergesi olarak da 2017'de çalışan sayımızın 23 binden 30 bine çıkarmayı öngörüyoruz" dedi. 

16 TEMMUZ SABAHI İŞ BASINDAYDIK 

İGA olarak demokrasiye, milli iradeye ve ülkemize yapılan her türlü saldın girişimini şiddetle kınadıklarını söyleyen Keskin, "15 Temmuz darbe girişiminden etkilenmeden, hemen ertesi sabah işimizin başında olarak, buna o zaman 16 bin çalışanımızla yanıtımızı vermiştik. Havalimammızm vaktinde İstanbulumuza ve ülkemize kavuşması için yatırım ve çalışmalarımıza artan bir hızla devam edecek. Bu tür girişimlerin ekonomimizi etkilememesi için bize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" diye konuştu. 


Havalimanının ziyaretçilere, Türkiye'nin kültür mozaiğini, potansiyelini ve samimiyetini en iyi şekilde yansıtmasını hedeflediklerini vurgulayan Keskin, şöyle konuştu: "Yeni Havalimanı, 400'den fazla yerli ve yabancı markayı ilk defa tek çatı altında buluşturacak. İGA olarak İstanbul Yeni Havalimanının sadece inşasını değil, aynı zamanda somaki 25 yıl boyunca işletmesini de üstlendik. 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye için İstanbul Yeni Havalimanı önemli bir sıçrama tahtası olacak." 


İstanbul Yeni Havalimanı'mn hizmete mesiyle 100 bin çalışanımızın yanı milyon yolcu havalimanımızı kullanaı genel bir matematik hesabı ile günlük kişilik yolcu trafiğine; onları uğurlayan, karşılayan yakınlarını ve çalışan (100 bin) sayımızı da eklediğinizde 600 bin kişilik bir nüfustan söz ediyoruz" şeklinde konuştu. 


İlk faz 2018'de devreye girecek 



İGA İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, mega proje Yeni Havalimanı için çalışan sayısını 23 binden 2017'de 30 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Keskin, "Mega projelerin yapılması Türkiye'nin düşmanlarına verilecek en iyi yanıttır" 


Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan yıllık 500 milyar dolarlık ihracatın İGA'yı da yakından ilgilendirdiğini söyleyen Keskin, "Çünkü ihracatın lojistiğinin önemli bir kısmının havayolu ile olması bekleniyor. Sadece kargo tesislerinin alanı 1.4 milyon metrekare ve 5.5 milyon ton kapasiteye sahip. Özellikle e-ticaret alanındaki gelişmeler ile Türkiye'nin Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ile Kuzey ve Doğu Afrika'nın tamamına sadece beş saatlik uçuş menzilinde olmasından ötürü kuracağımız kargo şehrinin, ticaret ve ekonomiye canlılık getirerek bu alandaki gelişimi doğrudan etkileyeceğini öngörüyoruz. Bunun yanı sıra bir diğer önemli hedef 46 milyon turist ağırlamak ve 50 milyar dolar gelir elde etmek" diye konuştu. Dört fazda tamamlanacak havalimanının ilk fazının 2018'de devreye alınacağını söyleyen Keskin, "Biz de her anlaşmanın 'Büyük Türkiye' yolunda ne kadar önemli olduğunu bilerek hedefimize odaklandık. Bu tür tökezletme girişimleri, milletçe kenetlenip azmimizi arttıracak ve bizim 2023 hedeflerine koşmamızı sağlayacak" şeklinde konuştu. 


İnşaatta tamamlanma oranı yüzde 38 

Hüseyin Keskin, inşaatın yüzde 38'inin tamamlandığını belirterek, 2017 yılında ise pazarlama ve ticari işbirliklerinin yapılacağını söyledi. Keskin, tasarım ve mimari alanda pek çok ödüle layık görülen havalimanının sorunsuz hizmete başlaması için en yeni teknolojilerin kullanıldığını belirtti. Keskin, 

"25 yıllık işletme dönemimiz süresince havalimanımızı yaklaşık 3.5 milyar kişinin kullanacağını öngörüyoruz. Bu da şu anki dünya nüfusunun yarısı anlamına geliyor. İstanbul Yeni Havalimanı, gerek terminal içi gerekse terminal haricinde sunacağı yolcu deneyimi ve iş fırsatlarıyla tam manasıyla "oyunun kurallarını" değiştirecek" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön