20 / 04 / 2024

Türkiye ve Kazakistan arasında inşaat alanında hızlı bir iş birliği var!

Türkiye ve Kazakistan arasında inşaat alanında hızlı bir iş birliği var!

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Muamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak yaptığı açıklamada "Kazakistan'ı bir kardeş ülke olarak görüyoruz. İnşaat, tekstil ve diğer sektörlerde hızlı bir iş birliği olduğunu görüyoruz" dedi.



İstanbul Kimyevi Maddeler ve Muamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak, Türk firma temsilcilerinden oluşan İKMİB heyetiyle Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Körme Fuar Merkezi'nde düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı çerçevesinde Kazak iş adamlarıyla yaptığı ikili görüşmeleri Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.

Türkiye ve Kazakistan arasında inşaat alanında hızlı bir iş birliği var!

Kazakistan madeni yağ sektöründe nakliye problemi sebebiyle zayıf kaldıklarına işaret eden Koçak, "Kazakistan'ı bir kardeş ülke olarak görüyoruz. İnşaat, tekstil ve diğer sektörlerde hızlı bir iş birliği olduğunu görüyoruz. Kazakistan ile bu ticari ilişkimizi madeni yağ sektöründe de artırmak istiyoruz." diye konuştu.

Kazakistan'ın coğrafi açıdan geniş, ekonomik açıdan ise gelişen bir ekonomi olduğunu söyleyen Koçak, "Biraz geç kalınmışlık var, biz bunun farkındayız. Amacımız gerçekten uluslararası standartlarda üretilen yağların burada da tanıtılmasıdır. Geç kaldık, ama bunu çok hızlı yakalayabileceğimizin farkındayız." diye konuştu.

 

Kazakistan inşaat ruhsatların alınması endekslerinde 1'inci sırada!


Geri Dön