18 / 04 / 2024

Türkiye ve Rusya arasında inşaat alanındaki çalışmalar artırılmalı!

Türkiye ve Rusya arasında inşaat alanındaki çalışmalar artırılmalı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye ile Rusya arasında inşaat alanındaki işbirliğinin arttırılırsa ülkeler arasındaki ticaret hedefinin 100 milyar dolarlık ulaşabileceğini dile getirdi.



Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev’in ASKON ziyareti kapsamında düzenlenen toplantıda açıklamalar yapan Aydın, son yıllarda Türkiye ve Rusya arasında karşılıklı ilişkilerin artarak devam ettiğini söyledi. Bu durumun iş insanlarını çok mutlu ettiğini ve Rusya'da 300 bin civarında girişimci iş insanlarının bulunduğunu belirtti.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Rus şirketlerinin de şu anda Türkiye’de 10 milyar dolar yatırımı olduğuna bildiren Aydın, amaçlarının karşılıklı dengelerin de korunarak ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkartacak yeni yollar bulmak olduğunu dile getirerek, '2018 yılını 26 milyar dolarlık bir ticaret hacmi ile kapattık' dedi.

Rus şirketlerin yatırımı 10 milyar dolar

Şu anda Türkiye’de Rus şirketlerinin 10 milyar dolar yatırımı bulunduğunu ifade eden Aydın, 'Kendilerinin ülkemizde bulunmalarından oldukça memnun durumdayız. Yatırımların yanı sıra Türk Akımı’nın deniz kısmı bitmiş durumda, Akkuyu nükleer santrali üzerine çalışmalar devam ediyor, ülke savunmamız adına S-400’ler konusunda belirlenen takvim çerçevesinde süreçlerimiz sürüyor. Milli paralarla ticaret yaparak üçüncü ülkelerin dayatmalarından korunma imkanı elde edeceğimizden hiç şüphemiz bulunmamaktadır' şeklinde konuştu.

Gine'nin 100 bin konut talebi somutlaştırılacak!

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

 

Ruslar kitleler halinde Türkiye’den gayrimenkul satın alıyor!


Geri Dön