19 / 04 / 2024

Gine'nin 100 bin konut talebi somutlaştırılacak!

Gine'nin 100 bin konut talebi somutlaştırılacak!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON tarafından düzenlenen iftarda açıklamalar yaptı. Aydın, 'İlk etapta Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin TOKİ modeli ile ülkesinin ihtiyacı olan 100 bin konuttalebini somutlaştıracağız.' dedi.



Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON tarafından düzenlenen iftarda konuşma yaptı. Orhan Aydın, derneğin 6 binin üzerinde gönüllü işadamıyla Türkiye ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan devasa bir STK olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin kalkınması için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Aydın, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde her gün gelişen olayları takip ettiklerini ifade etti. 

Aydın, şu değerlendirmeleri yaptı:

'2018 Ağustos ayından bugüne ekonomimiz üzerine düzenlenen saldırılara başta hükümetimiz ve iş dünyamız olarak aklı selimle refleksler veriyoruz. Birçok alanda ekonomimizi rahatlatacak paketleri hayata geçiriyor, orta ve uzun vadede canlanmayı hayata geçirecek reformlara imza atıyoruz. Tüm zorluklara rağmen, Türkiye güçlü bir ülke olduğunu göstermektedir. Ekonomimizin ne kadar sağlam olduğunu tüm sınamalara karşın göstermekteyiz. Dengeleme sürecinin sağlandığını görmekle birlikte önümüzdeki yıllar için ekonomi bağlamında sıçrama yaşanılacağı da görülmektedir.

Bu bağlamda ASKON olarak bizler de taşın altına elimizi koymuş bulunmaktayız. Ülkemizin inşaat sektörünün daraldığı bugünlerde, üyelerimizi dünyaya açmak için göstermiş olduğumuz çabalar hamdolsun meyvelerini vermeye başladı. Gine ve Kanada devlet başkanları nezdinde kurduğumuz temaslar ile bayramdan sonra Gine, Temmuz ayında da Kanada'ya heyetlerimiz ile giderek inşallah inşaat sektörümüzü hareketlendirecek bağlantılarımızı somutlaştıracağız. İlk etapta Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin  TOKİ  modeli ile ülkesinin ihtiyacı olan 100 bin konuttalebini somutlaştıracağız. Yine 25 Haziran'da gerçekleştireceğimiz başkonsoloslar ve ticari ateşeler toplantımızda karşılıklı ticaretimizi geliştirecek modelleri ele alacağız.'

Gine'den Türkiye'ye milyar dolarlık konut teklifi!

Kudüslü Müslümanlara çok acil 10 bin konut gerek!


Geri Dön