23 / 04 / 2024

Türkiye'de gayrimenkul fiyatları bir yılda yüzde 13.3 arttı!

Türkiye'de gayrimenkul fiyatları bir yılda yüzde 13.3 arttı!

Küresel Ev Fiyatları Endeksi'ne göre Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarında son bir yılda yaşanan ortalama artış oranı yüzde 13.3 oldu. Bu oran Türkiye'yi dünyada en çok artışın yaşandığı dördüncü ülke yaptı.



Küresel Ev Fiyatları Endeksi'ne göre Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarında son bir yılda yaşanan ortalama artış oranı yüzde 13.3 oldu. Bu oran Türkiye'yi dünyada en çok artışın yaşandığı dördüncü ülke yaptı. Birçok gelişmiş ülke Türkiye'nin gerisinde kaldı. 


Yapılan araştırmada Dubai yüzde 27'lik artışla birinci olurken, İsveç'te yüzde 4.5, Almanya'da yüzde 5.8, İngiltere'de yüzde 9.1, Avusturalya'da yüzde 10.9 ve ABD'de yüzde 10.3 oranında artış gerçekleşti. Türkiye bazında değerlendirme yapıldığında ise konutlarda en çok fiyat artışı yaşanan il İstanbul oldu. 


İstanbul'u sırasıyla  Ankara  ve  İzmir  takip ediyor. İstanbul'da konut fiyatların- ' dan yüzdesel olarak en çok artışın yaşandığı bölge ise Haliç oldu. Son 4 yıldaki gelişimiyle dikkat çeken ve birçok otel, konut yatırımın yapıldığı Haliç'te gayrimenkul fiyatları yüzde 300 oranında artmış durumda. 


Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkam Alaeddin Babaoğlu, istikrar sürdüğü takdirde gelişmiş ülkelerin fiyatlarına ulaşılabileceğini belirtiyor. İstanbul'u, Londra, Paris gibi şehirler ile karşılaştıran Babaoğlu, "İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının birçok Avrupa ülkesinin gerisinde olduğunu görüyoruz" dedi.


Sözcü 


Geri Dön