27 / 04 / 2024

Türkiye'de helal turizm sertifikasına sahip 75 tesis var!

Türkiye'de helal turizm sertifikasına sahip 75 tesis var!

Türkiye'de "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimler hizmet veren tesislerin turizmdeki payı giderek artıyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği verilerine göre 75 tesis faaliyet gösteriyor...



Türkiye'de "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimler hizmet veren tesislerin turizmdeki payı giderek artıyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre bu sınıfta 75 tesis faaliyet gösteriyor. Otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada. "Helal turizm sertifikasına" da sahip tesislerin müşterilerinin büyük bir kısmını yerli turistler oluşturuyor. Verilere göre, son dönemde Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin yanı sıra Arap ülkelerinden de bu otellere gelen müşteriler arttı. İslami normlara uygun otellerde kadın ve erkeklere özel ayrı yüzme havuzları, plajlar, sağlık merkezleri ve spa hizmetleri sunuluyor. 


GECELİĞİ 1.000 TL'YE ODA 

Bu mekânlarda eğlence de İslami normlara göre. Tesislerde konaklama ücretleri gecelik 70 ila 1.000 lira arasında değişiyor. Havuzlu villalarda konaklamak ise 5 bin lirayı bulabiliyor. Yalova ve Alanya'da 9, Çeşme'de 7, Nevşehir, Bodrum ve Afyon'da 4, Selçuk, Kumluca ve Fethiye'de 3, Side, Kütahya, Kuşadası, İstanbul, Didim, Ankara, Altınoluk ve Selçuk'ta 2'şer tesis hizmet veriyor. 


Sabah 


Geri Dön