27 / 04 / 2024

Türkiye'de hepimizin cebinden bu para çıktı! İşte o devasa rakam

Türkiye'de hepimizin cebinden bu para çıktı! İşte o devasa rakam

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin "hane halkı yurt içi turizm" verilerini açıkladı. Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı.



Türkiye, gerek yaz turizmi gerekse kış turizmi açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye'deki turistik mekanların ziyaretçileri ise sadece yabancılardan oluşmuyor. Yerli vatandaşlar da bu mekanları ziyaret ederek harcamalar yapıyor. İşte Türkiye İstatistik Kurumu bu verilere ilişkin detayları açıkladı.

7 MİLYON 344 BİN KİŞİ SEYAHAT ETTİ

Buna göre, bu yılın birinci çeyreğinde yurt içinde 7 milyon 344 bin kişi seyahat etti. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydıyla ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı, 2021'in aynı çeyreğine kıyasla yüzde 6,1 artarak 8 milyon 813 bin olarak gerçekleşti.

Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 67 milyon 581 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 7,7, seyahat başına yapılan ortalama harcama da 1383 lira olarak kayıtlara geçti.
 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön