16 / 04 / 2024

Türkiye'de iklimlendirme sektörü büyüyor!

Türkiye'de iklimlendirme sektörü büyüyor!

Türkiye, dünya iklimlendirme sektörü içinde pazar büyüklüğü açısından 22. sırada yer alıyor.Günümüzde kombi kullanımı gittikçe artıyor. Hem doğa dostu yapısıyla hem de yakıt tasarrufuna imkân veren özelliğiyle daha çok tercih ediliyor...



Günümüzde kombi kullanımı gittikçe artıyor. Hem doğa dostu yapısıyla hem de yakıt tasarrufuna imkân veren özelliğiyle daha çok tercih ediliyor. 


Türkiye, dünya iklimlendirme sektörü içinde pazar büyüklüğü açısından 22. sırada yer alıyor.


 İklimlendirme sektörü büyüyor 


Kombi, ısıtma sektöründe önemli bir yerde bulunuyor. Bilinçlenen tüketici bireysel olarak kombi kullanımına geçerek ihtiyaçları doğrultusunda yakıt harcayarak daha tasarruflu bir tüketim gerçekleştiriyor. Her geçen gün teknoloji de gelişerek daha fazla seçenek sunulmasına destek oluyor. 


Türkiye, dünya iklimlendirme sektörü içinde pazar büyüklüğü açısından 22. 

sırada yer alıyor. Hedef ise ilk 10 ülke arasına girebilmek. Bu sektörde kombinin de içinde bulunduğu ısıtma sektörü oldukça önemli bir noktada. Zaten günümüzde kombi kullanımı gittikçe artıyor. 

Çünkü hem doğa dostu yapısıyla hem de yakıt tasarrufuna imkân veren özelliğiyle daha çok tercih ediliyor. Her geçen gün yenisi yapılan inşaat sektöründeki yükseliş, ısıtma sektörünü de etkiliyor. Böylece kombi sektöründe de ciddi bir hareketlilik söz konusu oluyor. 

Türkiye'de ısıtma ve kombi sektörü son 10 yıl içinde gelişen önemli sektörler arasında yer alıyor. Tabii bunda doğ günümüzde hemen hemen tüm illerde kullanıma hazır olması, inşaat sektöründeki yükseliş etkili. Türkiye'de son 10 yılda iklimlendirme sektöründe ihracatta da 6 kat büyüme söz konusu. Ürün yelpazeleri genişliyor, teknolojiye adapte olan ve her geçen gün bir yeniliğin sunulduğu kombilerin kullanımının artması, kullanım kolaylığı ve daha küçük yapılaalgazın nyla daha çok tercih ediliyor. Hem zaten artık kullanıcı da oldukça bilinçli, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda sunulan ürünlerden uygun olamnı tercih ediyor. İyice araştırıyor, ihtiyaçlarını belirliyor, en uygununu kendi için seçiyor. Sağlıklı bir iç hava kalitesi oluşturmanın öneminin farkında. Gerek ısı dengesi gerek sağlıklı bir akış için neler yapması gerektiğini de gün be gün öğreniyor. Sektörün bu gelişen yapısıyla nihai hedef aslında çok daha güçlü bir sektör oluşturmak. Bu anlamda ciddi AR-GE çalışmaları yürütülüyor. 

Avantajlı ve güvenli Isıtma sistemleri bireysel ısıtma, merkezi ısıtma ve bölgesel ısıtma olarak üçe ayrılıyor. Kombilerin, bireysel olarak ısınma avantajı sağladığı herkes tarafından biliniyor. Kombiler, bir evin hem ısıtma hem de sıcak su ihtiyacım karşılayan cihazlar. Kullanılan kadar yakıyor, yakıldığı kadar ödeme yapılıyor. Sıcak su için ise ayrı bir ekipmana ihtiyaç duyulmuyor. Kombileri, sadece sıcak su amaçlı yani şofben gibi de kullanabiliyorsunuz. Ayrıca kombilerde alev sönmesine ve baca çekmemesine karşı TSE'nin koymuş olduğu her türlü önlem alınmış durumda. Zaten gelişi güzel kullanımına da izin yok. Binaların merpen boşluklarına, genel kullanıma açık koridorlara, baca duvarları üzerine, bina aydınlıklarına monte edilemiyorlar. Açık balkona kombi konulmuyor. Balkonu ya tamamen ya da cihazın olduğu yeri kapatmak gerekiyor. Tüm bunlardan dolayı kombilerin güvenli ve avantajlı cihazlar olduğunu söylemek mümkün. 

Yakıt tasarrufu sağlıyor Kombilerin ilk yatırım maliyetleri yüksek gibi görünse de, uzun yıllar kullanılabilirliği ve yakıttan tasarruflu olması sabebiyle yüksek maliyetli cihazlar değiller, ihtiyacınız olmadığı anlarda kapatabilmeniz de tasarrufunuzu artırıyor. Örnek olarak, iki haftalık bir tatile gittiğinizde, ısıtma sistemini kapatarak kullanmadığınız zamanlarda yanmasını önleyebilirsiniz. Artık daha fazla kişi kombi kullanmak için geçiş yapıyor, ihtiyaçlannızı belirterek siz de doğru tercih yapabilirsiniz.


Cumhuriyet Gazetesi 


Geri Dön