19 / 04 / 2024

Türkiye'de kentsel dönüşüm için adım atılmalı!

Türkiye'de kentsel dönüşüm için adım atılmalı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Biz depreme uygun hareket etmeliyiz. Bu ülke deprem ülkesi, deprem kuşağı üzerinde. Evlerimizi en şiddetli deprem olacak şekilde hazırlamalıyız."



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Talas Belediyesi tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirilen Yerel Yönetim Politikaları Çalıştayı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mehmet Özhaseki, çalıştayda gerçekleştirdiği konuşmada, şehirlerin taştan, topraktan ibaret olmadığına, yaşadığına, onların da çocuklar gibi ihtimam beklediğine dikkat çekti.

Türkiye de kentsel dönüşüm için adım atılmalı!

Kocasinan Belediyesince düzenlenen ve Yunusemre Mahallesi'nde süren kentsel dönüşüme ilişkin programa da katılan Özhaseki, deprem konusunda belediyelerin vatandaşlarla bir araya gelerek bir anlayışla Kayseri'de olduğu gibi bütün Türkiye'de bir an önce kentsel dönüşüme adım atmaları gerektiğine vurgu yaptı. 

Adım atılmadığı halde depreme hazırlık yapmamış olacaklarının altını çizen Özhaseki, şunları kaydetti:

Türkiye de kentsel dönüşüm için adım atılmalı!

"Eğer başka ülkelerde deprem olduğunda insanlar yataklarında sağdan sola dönüyorlarsa bizde de deprem olduğunda herkes kendisini balkondan atıyorsa bir sorun vardır orada. Biz depreme uygun hareket etmeliyiz. Cenabıhakk'ın koyduğu kurallar var. Bu kurallar işliyor, biz bunu anlayıp buna uygun davranmalıyız. Bu ülke deprem ülkesi, deprem kuşağı üzerinde. Evlerimizi en şiddetli deprem olacak şekilde hazırlamalıyız. Bir taraftan da yenilemeliyiz evlerimizi. Belediyelerimiz de her türlü imkanı sunuyor. Onlara da yardımcı olup, anlaşıp bir an önce işlerimize başlamalıyız."

Her depremin maliyeti 5 milyar dolar!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ege Bölgesi için kritik uyarı!

 


Geri Dön