19 / 04 / 2024

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, Düzce'de, her afette olduğu gibi, depremin ilk saatleri itibarıyla 600 uzmanla çalışmalara başladıklarını, 60 bin bina, 157 bin bağımsız birimde hasar tespiti yaptıklarını, ağır hasarlı 791 binanın 210 tanesinin yıkımını tamamladıklarını belirtti.

Türkiye de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan ın nüfusuna denk!

Yaptığı açıklamada acı bir depremle sarsılan Elazığ, Malatya, İzmir'de vatandaşlar nasıl yeni yuvalarında hayat sürüyorlarsa, Düzce'ye de aynı güzellikleri yaşatacaklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, tüm kurumlarla belediyelerle el ele vererek binalarımızı yenileyecek, milletimizin yeni yuvalarını, yeni iş yerlerini, yine en hızlı şekilde teslim edeceklerini ve hayır dualarını alacaklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında "Türkiye'nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm" hedefini ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, bugün 81 kentte yaptıkları kentsel dönüşümü, istikbal meselesi olarak gördüğünü söyleyerek, 922 ilçenin tamamını adeta baştan aşağı yenilediklerini kaydetti.


Geri Dön