24 / 04 / 2024

Türkiye'deki büyümenin motoru mega projeler olacak!

Türkiye'deki büyümenin motoru mega projeler olacak!

Türkiye'de mega proje yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'deki büyümenin motoru mega projeler olacak.



2017 yatırım hedefleri kapsamında hazırlanan projelerin tutarı 636 milyar lira olarak belirlendi ve büyük bölümü hayata geçirildi. 3 binin üzerinde proje için de 80 milyar TL'lik kaynak verildi. 

 

Hükümet, 2023 yılına kadar yapılacak 750 milyar dolarlık yatırımın yerli üretime ağırlık verilmesiyle yaklaşık 400 milyar dolarının Türkiye'de kalacağını öngörüyor. 

 

Programda, kamu idareleri, KİT'ler, özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar, sosyal güvenlik kurumları, belediyelerin gerçekleştireceği yatırım projeleri sektörel olarak düzenlendi ve her projenin adı, başlama, bitiş tarihi, tahmini harcama miktarı ayrı ayrı gösterildi.

 

KÖYLERE 1 MİLYARLIK KAYNAK
Hükümet, köylerin altyapısını desteklemek için de projeler hayata geçiriyor. Yapılan projeler kapsamında köylerin altyapısının desteklenmesi kapsamında ihtiyaçları için yaklaşık 900 milyon lira ödenek tahsis edildi. 

 

Türkiye'nin daha ileriye gidebilmesi adına projelendirilen bir çok mega proje bulunuyor. Bu projelerin bazıları tamamlandı bazıları ise tamamlanma aşamasında. Bu mega projeler arasında, Çılgın proje olarak tanımlanan Kanal İstanbul, Büyük İstanbul Tüneli, Avrasya Tüneli ve 3. Havalimanı yer alıyor. 


Geri Dön