26 / 04 / 2024

türkiye mega projeleri

türkiye mega projeleri

AK Parti, 17 yılda yurdun dört bir yanında dev eserler hayata geçirdi. Dev eserler dünyayı hayran bıraktı. İşte inşa edilen dev eserler... 

Türkiye'de 2018'de projeler hız kesmedi!

Tüm olumsuz atakları püskürterek güçlü duruşundan taviz vermeyen Türkiye'nin Yeni Ekonomi Programı’yla ekonomisi şahlandı. Türkiye cari fazlada rekor kırarken, projelerine tam gaz devam etti..

10 mega projeden 6'sı Türkiye'de!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kıskanılmasının doğal olduğunu belirterek, “10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı” diye açıklama yaptı. 

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Çağ atlatacak projeler yolda!

Türkiye, seçimlerin ardından enerjiden savunmaya, ulaştırmadan haberleşmeye birçok projeyi tamamlayacak. Yeni dönemde hayata geçecek projeler ülkenin kalkınmasına fayda sağlayacak.

Casper’ın CEO’su Lamprecht'ten mega projelere övgü dolu sözler!

Casper’ın CEO’su Lamprecht, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Marmaray gibi projelerin hepsini kullandığını belirterek, “Dünyanın neresinde böyle tüneller var. Harika bir iş” diye konuştu. 

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

Dünyada 10 mega proje var, 6 tanesi Türkiye'de!

Türkiye Ekonomi Zirvesi'nin ''Mega Projeler'' başlıklı dördüncü oturumuna IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen katıldı. Çeçen, mega projeler hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye'deki büyümenin motoru mega projeler olacak!

Türkiye'de mega proje yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'deki büyümenin motoru mega projeler olacak.

İşte Türkiye’nin hayata geçireceği mega projeler!

Türkiye'de mega projelere son yıllarda hız verildi. Ulaşım, alt yapı, enerji ve savunma alanlarında mega projeler dünyanın gıptayla baktığı projeler olarak hayata geçirilmeye başlandı.

Mega projeler dünyanın radarında!

Yabancı yatırımcılar Türkiye’nin köprü, liman, hastane, yol ve havalimanı projelerinde Kamu - Özel Ortaklığı konusundaki tecrübesinden faydalanmak için İstanbul’a akın ediyor.

Mega projelere Kore ilgisi!

Güney Koreliler Türkiye’nin dev altyapı yatırımlarını yakın markaja aldı. Yavuz Sultan Selim ve Avrasya Tüneli'nden sonra Çanakkale Köprüsü de, Korelilerin içinde bulunduğu konsorsiyum tarafından hayata geçirilecek.

Türkiye'nin mega projeleri diğer ülkeleri de güçlendirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Türkiye, hayata geçirdiği projelerle teşkilat üyesi ülkeleri de güçlendirdi” diye konuştu.

40 milyarlık mega projeler Mayıs'ta vitrine çıkıyor!

3.Havalimanı, 3. Köprü, Avrasya Tüneli gibi mega projelerin gerçekleştiği Türkiye’de bu büyük projelere imza atan firmalar 2. kez Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda bir araya geliyor.

Sıra 2017'nin mega projelerinde!

2016 yılı, yaşanan zorlu süreçlerin yanında, tarihi projelerde de final yılı oldu... Yılın kapanışı da finale yakışır şekilde mühendislik tarihinde yeni bir adım olarak nitelendirilen Avrasya Tüneli'yle oldu. Sıra 2017'nin projelerinde...

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

O rakamlar belli oldu: Türkiye'nin yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mega kent İstanbul'un nüfusu geçen seneye göre 378 bin 448 kişi arttı.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırdır çözülmemiş sorunları çözdük, bitmeyen projeleri tamamladık" dedi...

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Cahit Turhan: Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" ile gelecek dönemde Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın öneminin daha da artacağını belirtti. Turhan,  "Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz'' dedi.

Türkiye’nin dev projelerinde İtalyan GBC markalı ürünler kullanılıyor!

Türkiye temsilciliğini yürüten Habib Makina iş birliği ile Türkiye’deki işlerini büyüten GBC, son dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğazı köprüsü inşaatlarına ürün temin etti.

10 mega projeden 6'sı Türkiye'de!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kıskanılmasının doğal olduğunu belirterek, “10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı” diye açıklama yaptı. 

Dünyadaki 10 mega projenin 6'sı Türkiye'den!

EgeEkonomik Forum 2018'in açılışında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, dünyada son yapılan 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin inşa ettiğini söyledi.

türkiye mega projeleri Haberi

türkiye mega projeleri

Türkiye, AK Parti'nin 17 yılda 81 vilayetin hepsinde vatandaşların hayalini kurduğu dev projeleri birer birer hayata geçirmesiyle şahlandı. Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman, Halit Turan, Sırrıberk Arslan, Züleyha Başkıran ve Furkan Nehri'nin haberine göre; İstanbul'u hava taşımacılığında dünyanın önemli kavşak noktası haline getiren İstanbul Havalimanı, Türkiye ve Avrupa'nın denize dolgu yöntemiyle yapılan tek havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı, Konya'da asırlık bir rüya olan Mavi Tünel projesi ve Kahramanmaraş Şehir Hastanesi bunlardan sadece birkaçı. İşte o eserler;

1-) DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ İSTANBUL HAVALİMANI

Dünyanın en büyük havalimanı olarak hizmet verecek kapasitede planlanan İstanbul Havalimanı, yer tesliminin yapıldığı 1 Mayıs 2015'ten itibaren 42 ay gibi rekor sürede bitirilerek 29 Ekim 2018'de hizmete açıldı. Toplam olarak 76,2 kilometrekarelik alanı kapsayan havalimanı, tüm etaplar tamamlandığında yılda...