26 / 04 / 2024

Türkiye'deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

Türkiye'deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

Al-Daar Investments Türkiye Temsilcisi Halit Sönmez, yabancıya konut satışlarını değerlendirdi. 2021'in sonuna kadar vatandaşlık alma programlarının etkisiyle yabancıya satışlarda rekor kırılacağını belirten Sönmez, geçen seneye göre yurt içi satış artışının yüzde 13 oranına ulaştığını belirtti.



Türkiye genelinde 2013'ten bu yana gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımları, şirket ortakları ve Al-Daar Investments ile birlikte adım atan yatırımcıları mutlu etti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut sektörü değerlendirildiğinde; 2013-2021 senelerinde toplamda 225 bin adet evin yabancıya satıldığına dikkat çeken Al-Daar Investments Türkiye Temsilcisi Halit Sönmez, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

Halit Sönmez, “Herkesin de bileceği üzere 2019 da konut sektörü yabancıya 45 bin adet satışla rekor kırdı. 2020 yüzde 10’a yakın düşüş yaşansa da 2021 yılı sonuna kadar özellikle vatandaşlık edinim programları sayesinde bu rekorun tekrarlanacağı düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

“Faize rağmen satışlar arttı, düzenleme bekliyoruz”

Türkiye genelinde konut satış rakamlarının diğer ülkelerdeki ev satışlarıyla karşılaştırıldığında talebi gördüğüne vurgu yapan Sönmez “Ülkemizin gayrimenkulü değer artışı gösteriyor. Bu yıl yüksek faiz oranlarına rağmen geçtiğimiz yıla göre yüzde 13 oranında yurt içinde satış artışı var. İnanıyoruz ki faiz oranlarında düşüşler olacaktır. Bununla birlikte insanlar erteledikleri bu gayrimenkul alım ihtiyaçlarını karşılayabilecek” diye konuştu.

Türkiye deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

“Pandemide yatırım fırsatlarını kaçırmadık”

2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle oluşan yatırım fırsatlarının Türkiye ofisinde hızlı bir şekilde değerlendirildiğini dile getiren Al-Daar Investments Türkiye Temsilcisi Halit Sönmez, şunları kaydetti:

Türkiye deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

“Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile koordine olarak tüm körfezdeki paydaşlarımıza bu fırsatları sundu. Halihazırda körfezin gayrimenkul ve yatırım sektörünün 3 önemli yatırımcısına stratejik danışmanlık veriyoruz. 2021 yılının ilk 6 ayında emlak konutun hasılat paylaşımlı arsa satış ihalelerine birlikte hazırlandık ve yıl sonuna kadar katılacağımız ve hazırlandığımız yeni ihalelerde olacak.”

Yabancılar izole projeleri tercih ediyor! 

Yabancıya konut satışında şartlar değişecek mi?

Konut satışlarına yabancı dopingi!

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 


Geri Dön