28 / 03 / 2024

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.



Türkiye’de geçtiğimiz yıl 63 bin 986 yabancı, 6 bin 307 arsa, 61 bin 15 konut olmak üzere nitelikli 67 bin 322 gayrimenkul aldı. Türkiye’de konut sahibi yabancıların uyruklanına bakıldığında; Iraklılar, liderliğini geçtiğimiz yılda devam ettirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye’den en çok konut alan ülkeler sırasıyla Irak, İran, İngiltere oldu. En çok arsa alan ülkeler ise sırasıyla Almanya, İngiltere ve Irak oldu. Yabancılar, bu zamana kadar arsa alımında en çok İstanbul, Bursa, Muğla, konut alımında ise İstanbul, Antalya ve Muğla’yı tercih etti. Geçen yıl arsa alımında İstanbul, Aydın ve Muğla’yı tercih eden yabancılar, İstanbul’da 25 bin 872, Antalya’da 9 bin 658, Aydın’da ise 6 bin 746 konut aldı.

İLÇE TERCİHİ ESENYURT VE DİDİM

Bu zamana kadar arsa ve konut alımında ilk tercihleri Alanya ve Esenyurt ilçeleri olan yabancılar, geçtiğimiz yıl en çok Esenyurt ve Didim’den gayrimenkul aldı. Yabancılar, Esenyurt’ta 7 bin 266, Didim’de ise 6 bin 152 konut edindi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerden tüm zamanlarda en çok İngiltere, Almanya, Yunanistan, İsveç, Hollanda, Danimarka, İrlanda, Belçika, Finlandiya ve Fransa vatandaşları Türkiye’den gayrimenkul satın aldı. Orta Doğu ülkelerinden ise en fazla Irak, İran, Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Yemen, Filistin, Katar ve Lübnan vatandaşları taşınmaz edindi.

Yabancılara konut satışı son 10 yılın zirvesinde!

Yabancıya 2019'un 11 ayında 40 bin 616 konut satıldı!


Geri Dön