25 / 04 / 2024

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünde sona gelindi!

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünde sona gelindi!

Adıyaman’ın Kahta ilçesi ile Siverek ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak olan Türkiye’nin 3. büyük köprüsü tamamlanıyor. Yörenin tarih ve kültür turizmi açısından büyük öneme sahip olan köprü, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak.



Gergin eğik kablo askılı köprü olarak yapımı devam eden Nissibi Köprüsü’nde sona gelindi. Her iki yönde ikişer şerit olmak üzere toplam dört karayolu şeridini taşıyacak olan Nissibi Köprüsü, Türkiye’nin 3. büyük köprüsü olma özelliğini taşıyor.


Atatürk Baraj göleti üzerindeki köprünün toplam uzunluğu 610 metre, orta açıklığı ise 400 metreden oluşuyor. Her iki yakadaki pilonları 96 metre yükseklikte, 24,5 metre genişliğinde olan köprü Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak.


Yörenin tarih ve kültür turizmi açısından büyük öneme sahip olan köprü, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak.


Köprünün her iki tarafının birbirine bağlanması için son iki segment kaldığı bildirildi. Her bir segmentin yerleştirilmesi yaklaşık 15 gün sürüyor.


Bu arada köprünün yapımı hızla sürürken, Kahta-Narince-Nissibi karayolunun beton asfalt yapılması için çalışmalarda devam ediyor.


TOKİ Haber


Geri Dön