19 / 04 / 2024

diyarbakır köprü

diyarbakır köprü

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Diyarbakır'daki tarihi köprü yıkım tehlikesi ile karşı karşıya!

Diyarbakır'daki tarihi köprü yıkım tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Ovalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü Koke Tepesi çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit altında.

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünde sona gelindi!

Adıyaman’ın Kahta ilçesi ile Siverek ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak olan Türkiye’nin 3. büyük köprüsü tamamlanıyor. Yörenin tarih ve kültür turizmi açısından büyük öneme sahip olan köprü, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak.

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda rekreasyon projesi!

Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki 33 hektarlık alanda yürütülen rekreasyon projesi hızla devam ediyor. Projenin gelecek ay tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Diyarbakır'a gıda ihtisas OSB'si geliyor!

Güneydoğu’nun en önemli şehirlerinden biri olan Diyarbakır’dan yatırım daveti var. Bu kapsamda ilk adımı Diyarbakır Valiliği atıyor. İlk aşamada Diyarbakır kökenli olan yurt içi ve yurt dışında iş yapan işadamları şehre davet edilecek.

Diyarbakır Kültür Kongre Merkezi önümüzdeki ay açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 50 milyon liraya mal olan, bölgenin en büyük Kültür Kongre Merkezi’ni önümüzdeki ay içinde hizmete açmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi önümüzdeki ay tamam!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 50 milyon TL’ye mal olacak bölgenin en büyük Kültür Kongre Merkezi’nin inşaatını önümüzdeki ay tamamlamaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı Konutları'nda fon aktarımı iddianamesi!

Diyarbakır'ın, Dicle Nehri kıyısındaki Kırklar Dağı Yaşam Konutları'nın inşaatında terör örgütüne fon aktarıldığı iddiasıyla aralarında eski Sur Belediye Başkanı Demirbaş'ın da bulunduğu 11'i tutuklu 32 sanık hakkında dava açıldı.

Diyarbakır Çınarlılılar yeni köprü istiyor!

Diyarbakır Dilaver Köprüsü'nde toplanan, aralarında sivil toplum kurulu temsilcisi ile muhtarın da yer aldığı bir grup, tarihi Dilaver Köprüsü'nün yetersizliği nedeni ile çok sayıda trafik kazası yaşandığını öne süren grup yeni köprü yapılmasını istedi.

diyarbakır köprü Haberi

diyarbakır köprü

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ile Mardin'in Savur ilçesi arasında yoldan geçenler garip bir görüntü ile karşılaşıyor.

İki ilçe arasında sınır olan ve Savur’un Kocahüyük (Koşê) Köyü ile Bismil’in Ağıllı (Birêkê) Köyü arasında bulunan ve dere yatağı üzerindeki köprü uzun zamandır sahipsiz kaldı. Köprünün kesin yapım tarihi ise bilinmiyor.

Kış aylarında dere yatağında bulunan suyun caddeye taşması nedeniyle yapıldığı söylenen köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 ayrı hükümet gören ve yol kenarında bağımsız bir yapı olarak duran köprünün neden bitirilmediği ise bilinmiyor. Köylüler, müteahhidin köprüyü yaptıktan sonra yolu yapmadan gittiğini düşünüyor.

HERKES AYNI SORUYU SORUYOR: ACABA NEDEN BİTİRİLMEDİ?

Peki isimsiz köprü neden tamamlanamadı ve bitirilmiyor? Herkesin merak ettiği soru bu, ancak kimse cevabını bilmiyor.

Köprüyü gören her yetkilinin “Acaba neden bitirilmedi?” diye sorduğunu söyleyen köylüler, herkesin...